bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Potřebujeme ještě jednoho obránce a hrajeme o play-off, tvrdí Olejář Talbot

27. července 2016, 8:30

Michal Sobotka

Příběh Edmontonu je jako telenovela. Před každou sezonou se mluví o tom, že letos play-off konečně vyjde, ale nakonec skutek, jak se říká, utekl. Brankář Cam Talbot však věří, že letní výměny pomohou klubu do vyřazovacích bojů, přesto by v sestavě uvítal ještě jednu posilu do zadních řad.

Obvykle se slovům play-off ve spojení s Edmontonem Oilers fanoušci hokeje převážně smějí. Vlastně k tomu mají důvod, protože kanadský klub už podesáté v řadě nepostoupil do vyřazovacích bojů. Rok co rok se přesto z provincie Alberta ozývají hlasy, že všemu bude jinak.

Nutno říct, že generální manažer Peter Chiarelli si přes léto s týmem hodně vyhrál. Konečně získal solidního beka v podobě Adama Larssona, přesto se však odborníci spíš shodli na tom, že Oilers na jeho výměně prodělali. Do New Jersey poslali forvarda Taylora Halla. Zato Milan Lucic podepsal v Kanadě jako volný hráč a jeho důraz by měl pomoci.

Do toho připočtěte draftovaného Puljujärviho a stoupající hvězdu Connora McDavida. Jednička Cam Talbot tak větří šanci postoupit mezi nejlepších šestnáct. „Upřímně si myslím, že od toho nejsme daleko,“ míní devětadvacetiletý gólman. „Podle mě stačí ještě jeden obránce a máme schopnosti, abychom se do play-off dostali,“ tvrdí.

Chiarelli se rozhodně snaží tuto frázi přetavit do reality. V průběhu loňského ročníku se údajně rokovalo o příchodu Travise Hamonica, nakonec padla volba na Larssona, přičemž Oilers by tímto končit nemuseli. „Ale když si už teď všichni odvedeme svoje, můžeme se o play-off porvat,“ věří Talbot.

„V obraně jsme potřebovali posílit.“

Ačkoli ztráta Halla je bolestivá, sám kanadský brankář má jistě radost z Larssonova příchodu. Aby také ne, v loňském ročníku inkasoval Edmonton v průměru 2,95 branky na zápas, což z něj činí až 27. nejlepší defenzivu. „V obraně jsme potřebovali posílit. Samozřejmě bude znát Taylorův odchod, ale Larsson je mladý kluk, který si svoje na beku odehraje a navíc se může stále zlepšovat,“ vysvětluje Talbot.

Ten sám loni dělal, co mohl, aby zachránil Oilers sezonu. Vyhrál 21 zápasů, což je nejvíce od dob Dwaynea Rolosona (28) v sezoně 2008/09. „Jako tým rosteme, výhry přijdou,“ neobává se rodák z Caledonie. V další sezoně si sám věří na 65 odchytaných mačů. „Snad to bude zábava,“ dodává.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.