bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Potvrdí Buffalo návrat na vítěznou vlnu? Toronto chce přerušit šňůru Tampy

13. prosince 2018, 20:24

Jan Vojkůvka

Buffalo Sabres po senzační jízdě za deseti výhrami v řadě začalo opět prohrávat. Svou špatnou bilanci Sabres napravili až proti Los Angeles a doma chtějí svůj vzestup potvrdit proti nevyzpytatelné Arizoně. V bohatém programu čtvrteční noci se také Toronto pokusí přerušit sedmizápasovou vítěznou šňůru lídra celé NHL z Tampy.

01:00 Buffalo Sabres - Arizona Coyotes

Arizona se po definitivní ztrátě jedničky vydala na trip po kluzištích soupeře a zahájila ho vcelku slušným výkonem v Bostonu. S Bruins sice prohrála 3:4 a připsala si třetí porážku v řadě, ale dál ukazuje, že letos jí sezona sedí. 

Náročné to bude mít i v Buffalu. Sabres v posledním utkání přehráli po obratu Los Angeles a přerušili svou šňůru pěti porážek v řadě, která jim pokazila předchozí senzační jízdu až za prvním místem ve Východní konference a plynule navázala na desetizápasovou sérii výher. Buffalo je však zpět, a jak jeho fanoušci doufají, dokáže na svou vydřenou výhru proti Kings navázat.

01:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings

Když je řeč o Kings, tak nejhorší celek celé NHL vyrazil do Columbusu, kde ho čeká duel proti favorizovanému Columbusu. Králové prohráli poslední dva zápasy a opět se propadli na dno ligy, kde krátce figurovalo Chicago. 

I když je ale Columbus favoritem, snadné to mít nebude. Forma Blue Jackets je špatná. Tým se propadl na sedmé místo Východní konference, prohrál čtyři z posledních pěti zápasů a přehrát se mu podařilo jen tápající Philadelphii. Navíc poslední tři domácí zápasy skončily výhrou soupeře a ani proti Los Angeles se letos Columbusu nedařilo. Na začátku listopadu prohrál na jejich ledě 1:4.

01:30 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes

Hokejisté Montrealu mají co napravovat. Po třech výhrách přišel trochu nečekaný vysoký debakl na ledě Minnesoty, odkud si kanadský celek odvezl sedmičku. Proti Carolině navíc už doma také jednou prohráli (na konci listopadu 1:2) a soupeřům chtějí porážku oplatit.

Forma Hurricanes není v posledních dnech moc dobrá. Sice na konci minulého týdne vyhráli 4:1 na ledě Anaheimu, ale celkově si připsali čtyři porážky z posledních pěti duelů. 

01:30 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

Lídr celé NHL z Tampy, který má na čele soutěže šestibodový náskok před svým dnešním soupeřem, bude potvrzovat na domácím ledě fantastickou formu. Parta okolo Stevena Stamkose vyhrála posledních sedm zápasů a poslední prohru datuje na 28. listopadu, kdy doma prohrála s Anaheimem.

Toronto bude ale hodně těžký oříšek. Tampa sice vstoupí do zápasu se dvěma vysokými výhrami (7:1 nad Coloradem a 6:3 nad Rangers) a skvělou formou i co se produktivity týče, ale Toronto patří zase k lepším týmům, co se defenzivy týče. Maple Leafs se navíc podařilo po dvou porážkách vrátit na vítěznou vlnu na ledě Caroliny a potvrdit to bude chtít i na ledě neporazitelného soupeře. 

02:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks

Nashville v posledních týdnech jen marně zkouší navázat na skvělý vstup do sezony. Sice je v Západní konferenci na druhém místě a vede svou divizi, ale předvádí hodně nestabilní a kolísavé výkony. Nejlépe bránící celek v NHL navíc na přelomu minulého a tohoto týdne při výpravě do Kanady schytal dvakrát nepopulární "bůro", což bylo něco, na co nejsou Predators moc zvyklí (v 31 zápasech inkasovali pouze 78 branek). 

Pět gólů vyfasoval Nashville i na ledě Vancouveru, který přijede v noci na pátek právě na led bývalého lídra soutěže. Canucks po prachbídných výkonech a 12 prohrách ze 14 zápasů klesli do spodních pater Západní konference, z nichž se nyní snaží drápat zpět nahoru. Nastartovala je právě výhra 5:3 nad Nashvillem, po které vyhráli ještě duely se St. Louis a Columbusem. 

02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers

Florida se po loňské mizérii ze svého trápení nevyhrabala ani letos. Předposlední tým Východní konference prožívá nevydařené období a z posledních deseti zápasů odešel hned sedmkrát poražen. Pátého prosince sice Panteři deklasovali Boston 5:0, od té doby ale přišly porážky s Coloradem, Rangers a proti St. Louis.

Minnesota, ač předvádí dost kolísavé výkony, je na tom o poznání lépe. Domácí po těžké porážce 2:7 v Edmontonu dokázali své zaváhání i s úroky napravit a v noci na středu deklasovali Montreal 7:1. Na domácím ledě se Wild navíc proti Floridě dlouhodobě daří, o čemž svědčí i poslední duel z ledna tohoto roku, kdy Minnesota vyhrála suverénně 5:1.

02:00 Winnipeg Jets - Edmonton Oilers

Skvělou formu mají hokejisté Edmontonu, které čeká duel na ledě nepříjemného Winnipegu. Oilers přijeli na led soupeře se čtyřmi výhrami v řadě a skalpy týmů jako Calgary (vedoucí celek Západní konference) a Colorada.

V polovině října navíc už Edmonton na ledě Winnipegu uspěl a vyhrál 5:4 po prodloužení. Jenže Jets, kterým patří v Západní konferenci třetí místo, budou i tentokrát hodně těžkým oříškem. Forma týmu je skvostná, o čemž se přesvědčila Philadelphia (7:1) a Chicago (6:3). 

04:30 San Jose Sharks - Dallas Stars

Program zámořské NHL uzavře souboj San Jose a Dallasu. Oba celky se utkají už potřetí v sezoně. Oba odehrané zápasy se hrály na ledě Dallasu, který v listopadu vyhrál 4:3 a před čtyřmi dny 3:2. Od poslední výhry ale Stars zase dvakrát prohráli proti Vegas a Anaheimu, za který se hattrickem v noci na čtvrtek prezentoval Ondřej Kaše. 

San Jose naopak po porážce v Dallasu dokázalo dvakrát zvítězit. Na ledě Arizony 5:3 a doma proti New Jersey 5:2. Ze sestavy Sharks se navíc pomalu stává česká kolonie a i proti Dallasu se očekává start Tomáše Hertla, Radima Šimka i Lukáše Radila.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.