bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pozor na pochybné transakce. NHL si před rozšiřovacím draftem pohlídá výměny s Vegas

7. března 2019, 18:59

Jan Vojkůvka

Červen 2021. Toto datum je nesmírně očekávané v Seattlu, který čeká právě za dva roky rozšiřovací draft, po němž vstoupí v následující sezóně do nejslavnější ligy světa. Vybírat si bude moci hráče z 30 týmů. Pouze Vegas Golden Knights se vynucené nabídce svých hokejistů vyhnou. A to dává prostor možnému spekulativnímu chování.

To spočívá v možnosti, že by ostatní organizace před rozšiřovacím draftem provedly pochybné transakce za účelem ochrany svých hráčů. Teoreticky totiž může dojít k určité dohodě mezi kluby, na základě níž se provede výměna. Hráč, který by byl do Vegas poslán, by nefiguroval mezi těmi, ze kterých si může Seattle vybírat.

A po draftu by stejné organizace provedly podobnou transakci, ne-li úplně stejnou, aby byl hráč poslán zpět do týmu, ze kterého byl do Vegas poslán. 

Je to samozřejmě jen teorie, která se nejspíš nestane. To potvrdil v rozhovoru pro The Athletic i Bill Daly, zástupce komisaře NHL Garyho Bettmana. Daly neočekává, že by k podobným praktikám mělo před rozšiřovacím draftem dojít. Jak ale dodává, NHL je na to připravena.

„Ujistíme se, že Vegas nebudou během tohoto procesu expanze využiváni jinými kluby, které by chtěly obcházet pravidla rozšiřovacího draftu,“ řekl Daly Pierru LeBrunovi. 

Liga bude před draftem Seattlu hlídat veškeré transakce, a jak Daly podotkl, všechny výměny musí také NHL odsouhlasit. Doslova řekl, že nebude možné, aby si týmy parkovaly své hráče ve Vegas pro pozdější vyzvednutí.

„Jsou samozřejmě i další věci, které by týmy mohly udělat. Možná by to neprošlo schvalovacím procesem. Nebudu si ale vytvářet vlastní hypotézy,“ dodal s tím, že více se pozná až ve chvíli, kdy by k takové situaci došlo.

V rozhovorech pro The Athletic se mnozí generální manažeři vyjádřili v tom smyslu, že vynechání Vegas z rozšiřovacího draftu není úplně nejšťastnější. Je však zcela podle pravidel.

Zatímco Golden Knights budou mít v červnu 2021 klid, ostatních 30 týmů bude muset sestavit listinu 11 hráčů (7 útočníků, 3 obránců a 1 brankáře), případně 9 hráčů bez ohledu na pozice (musí však mezi nimi být jeden brankář), ze kterých si Seattle bude vybírat a skládat sestavu pro svůj premiérový ročník v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.