bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přátelé i rivalové. New York vyhlíží bitvy ruských fantomů, Islanders podepíší Sorokina

13. dubna 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Tradiční derby mezi Ostrovany a Jezdci zřejmě dostane další zápletku. Nově by se mohlo stát scénou pro duely dvou fantastických gólmanů z Ruska. Kamarádů i rivalů. Zatímco Igor Šesťorkin už v NHL ukázal, proč se o něm mluvilo jako o jednom z nejlepším brankářů na starém kontinentě, Ilju Sorokina tato výzva teprve čeká. Začne nejspíše na podzim 2020.

Je jim čtyřiadvacet. Znají se už dlouho, rozumí si.

Spolu se radovali z olympijského zlata i světových bronzů.

Excelovali ve velkých ruských klubech, opanovali statistiky KHL.

Chytali za tradiční mašiny: Sorokin za moskevské CSKA, Šesťorkin za SKA Petrohrad.

Oba se jednou radovali z Gagarinova poháru, Sorokin dokonce loni dostal cenu pro MVP finále. Cestou za titulem tehdy narazil i na Šesťorkina a napínavá série se natáhla na sedm mačů. Z přátel se v tu chvíli stali soci.

A rivalita má pokračovat i za mořem.

Šesťorkin už vytlačil z brankoviště Rangers legendárního Švéda Henrika Lundqvista. Do NHL vstoupil suverénně, jako opravdový car. Úspěšnost zákroků vyšponoval na 93,2 procenta!

Jen na chvilku zbrzdila Šesťorkinův rozlet dopravní nehoda, při níž si zlomil žebra. Kariéru mu ale na čas zmrazila současná pandemie, která ovlivnila i hokejovou pouť Sorokina.

Právě exceloval v play off, když byly další boje o Gagarinův pohár zrušeny. Ve čtyřech zápasech udržel dvě čistá konta, dohromady inkasoval jen třikrát a vychytal pro CSKA hladký postup přes Torpedo Nižnij Novgorod.

I to je důvod, proč Adam Gretz z NBC Sports o Sorokinovi píše jako o prakticky nepřekonatelném fantomovi, nejdominantnějším gólmanovi v KHL a jednom z top brankařů mimo NHL.

Důležitější informací z jeho textu je ovšem to, že Sorokin odmítl podepsat v Moskvě novou smlouvu a po vypršení té stávající (platí do konce dubna) chce kývnout na kontrakt od Islanders.

Ti draftovali Sorokina už v roce 2014, ve třetím kole, ze 78. místa. O 40 pozic později přišel tehdy na řadu Šesťorkin.

Sorokin by měl vytvořit tandem se svým krajanem Semjonem Varlamovem, jemuž se vcelku obstojně podařilo nahradit švédského čahouna Robina Lehnera.

Černý Petr tak zůstane v ruce Thomasi Greissovi, který se v létě stane volným hráčem.

Zdá se, že jeviště pro epické souboje dvou kamarádů s výjimečným talentem je připraveno.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.