bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pravděpodobně má poslední sezóna, připustil Jágr na tiskové konferenci

5. října 2017, 3:13

Jan Šlapáček

Útočník Jaromír Jágr byl oficiálně představen jako nová posila Calgary Flames. Na tiskové konferenci se hokejová legenda ukázala ve velmi dobré náladě, na které promluvila i o své budoucnosti. „Na 99,9 procent se jedná o moji poslední sezónu v NHL," prozradil přítomným novinářům Jágr.

V posledních týdnech žil druhý nejproduktivnější hokejista v historii NHL ve velké nejistotě. Ostatní hráči nejlepší hokejové soutěže na světě se připravovali se svými celky, zatímco Jágr trénoval bez smlouvy v České republice. Před pár dny se vše vyjasnilo, když se českému útočníkovi podařilo dohodnout na roční spolupráci s Calgary Flames.

„V NHL panuje nový trend a já všem manažerům, prezidentům a týmům rozumím. Chtějí dávat příležitosti mladším hráčům, proto je pro starší hráče obtížnější sehnat práci," začal Jágr. „Měl jsem v tomto nakonec velké štěstí a jsem rád, že jsem nakonec místo našel," dodal nejproduktivnější Evropan v historii soutěže.

V Calgary se Jágr připojí k týmu, který si pomalu začíná dávat ty nejvyšší cíle. Přes léto se kádr Flames zkvalitnil, generální manažer vyřešil problémy v defenzívě týmu, když do brankoviště přivedl Mikea Smitha a do obrany ověřeného Travise Hamonica. Tito zmínění hráči by měli dodat větší klid útočným hvězdám, mezi které bezpochyby patří Johnny Gaudreau či Sean Monahan.

Jágr se po angažmá na Floridě znovu dostal do týmu, kde mezi klíčové útočníky mužstva patří dva velmi mladí a talentovaní hokejisté. „Minulé dvě sezóny jsem odehrál vedle Huberdeau s Barkovem, jejichž věk v součtu stále nestačil na ten můj," dodal pobaveně. Dále ale prozradil, že rád hraje s mladými hráči a není to pro něj žádná novinka. „S mladšími hráči hraji dvacet let," znovu pobavil všechny přítomné novináře.

Během tiskové konference se ale zmínil i tom, že pro něj může být obtížnější zapadnout do týmu kvůli tomu, že zmeškal celé přípravné období a s týmem naposledy trénoval ještě na Floridě. 

Calgary je pro Jágra devátým působištěm v NHL a zároveň první kanadskou misí, kterou si chtěl před odchodem z nejlepší hokejové ligy světa vyzkoušet. „Na 99,9 procent je tohle má poslední sezóna v NHL. Toužil jsem získat zkušenosti s hraním za kanadský tým, abych jednoho dne mohl říci, že jsem působil i v Kanadě. Takže jsem tady," řekl Jágr na závěr.

Doufejme, že se bude české legendě dařit a připraví pro nás další nezapomenutelné zážitky i na kanadské půdě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.