bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Před klíčovou fází sezóny se Winnipegu rozšiřuje marodka

30. ledna 2018, 14:00

Lukáš Podleśny

Do konce základní části Winnipegu chybí odehrát už jen 32 utkání. Aktuálně druhý celek Západní konference však nečeká nic jednoduchého. Náskok na osmou pozici Jets nemají zrovna luxusní, neboť devět bodů se dá při nepovedené sérii ztratit během pár dní. Navíc se teď Winnipeg musí vyrovnat s marodkou.

Od 27. prosince Winnipegu schází aktuálně třetí nejproduktivnější útočník Mark Scheifele, přibližně o měsíc později pak na listinu zraněných přibyl obránce Dmitrij Kulikov a ještě mezi těmito ztrátami se zranili Adam Lowry a brankář Steve Mason. Aby toho nebylo málo, nejčerstvějším zraněným hráčem Winnipegu je Jacob Trouba.

Obránce Stíhaček se zranil v samotném závěru zápasu, ve kterém Winnipeg podlehl Anaheimu 3:4 po prodloužení. Během tohoto utkání Trouba odehrál přes 27 minut a přidal jednu asistenci! Teď by však měl chybět přibližně mezi šesti až osmi týdny. 

„Je to těžké. Hrál celý rok velmi dobře a spoustu z toho jsme odehráli spolu. Zbytek týmu se teď musí semknout a zastoupit jeho minuty na ledě. Věřím, že se dá rychle dohromady,“ říká obránce Josh Morrisey.

Jets zraněním Trouby přijdou o druhého nejproduktivnějšího obránce a majitele druhého nejvyššího průměrného času stráveného na ledě z celého týmu. Ztráta již poměrně zkušeného obránce, který v NHL hraje pátou sezónu, se rozhodně nebude zacelovat zrovna jednoduše, avšak trenér Paul Maurice je optimistický.

„Jestli máme nějakou silnou pozici, je to pravá obrana. Přesně to je místo, na kterém v záloze máme hráče, kteří chtějí sbírat minuty a jsou schopni tuto ztrátu nahradit,“ nechal se slyšet jednapadesátiletý kouč.

Výhodou při nepříjemných ztrátách Jets však může být fakt, že následných deset utkání Stíhačky odehrají na domácím ledě. Přeci jenom v Bell MTS Place hráči Winnipegu zatím nebodovali jen ve třech z 21 utkání a jsou ve svém chrámu ohromně silní! Navíc obrana Jets bez Trouby si okamžitě projde ohněm, neboť ji čeká zápas proti ohromně silné Tampě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.