bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Před pěti lety oslavy titulu ve Vegas Bellemarovi nevyšly, vybojují mu Golden Knights šanci na reparát?

8. května 2018, 11:00

Vojtěch Balon

Jedny oslavy titulu ve Vegas už měl Pierre-Édouard Bellemare naplánované, nakonec z nich ale sešlo. Nyní se však před ním otevřela jedinečná šance na reparát, Vegas Golden Knights totiž všem předpokladům navzdory postoupili do finále Západní konference!

V něm navíc budou mít lepší výchozí pozici, protože zatímco Golden Knights čeká relativně dlouhý odpočinek, jejich potlučený protivník (Nashville nebo Winnipeg) bude hrát ještě ve čtvrtek sedmý zápas série druhého kola. O tom ale až později, zpět k Bellemarovým (ne)oslavám.

Psal se rok 2013, francouzský útočník tehdy hájil barvy švédské Skelleftey, která vyhrála ligu a hráči si poté naplánovali oslavný výlet do města hříchu. Bellemare ale nebyl do Států vpuštěn kvůli problému se svým pasem, který neměl biometrický čip. A tak zatímco zbytek týmu Skelleftey slavil, proletěl se helikoptérou nad Grand Canyonem a křepčil na koncertu nedávno zesnulého Aviciiho, Bellemare strávil tento týden u své matky ve Francii.

Nasupený rodák z pařížského předměstí si pro jistotu vyřídil nový pas, sám ale pochyboval nad tím, že se někdy do Spojených států ještě podívá. O rok později ale Skelleftea s Bellemarem v sestavě znovu vyhrála švédský titul a Pierre-Édouard Bellemare následně podepsal smlouvu s Philadelphií.

O další tři roky později už třiatřicetiletý forvard nosí áčko na dresu v týmu finalisty Západní konference... z Las Vegas. „Vlastním tady dům, mám tu manželku a dítě. Občas se musím zamyslet nad tím, jak je možné, že to takhle dopadlo,“ usmál se Bellemare.

Sestava Golden Knights je pozoruhodnými příběhy doslova protkaná. Drobný centr Jonathan Marchessault na začátku kariéry nemohl prorazit, než na Floridě nastřílel 30 gólů, ani to ale vedení Panthers nepřesvědčilo k tomu, aby si Marchessaulta ochránili v rozšiřovacím draftu. Obránce Nate Schmidt v rozhodujícím utkání série proti San Jose na ledě přes 24 minut, loni ve Washingtonu se přitom občas vůbec nevešel do sestavy.

Vyprávět by mohl i takový William Karlsson: jeho bývalý klub Columbus Blue Jackets do Vegas poslal mimo jiné volbu v prvním kole draftu - a teď se podržte - aby si Golden Knights Karlssona vzali! Švédský centr v základní části nastřílel neuvěřitelných 43 gólů a ani v play-off nepřestává pálit. Když Vegas letělo na zápas do Columbusu, Marchessault vtipkoval, jestli Karlssonovi Jackets přichystají nějaké velkolepé poděkování na kostce nad ledem. Jeho odpověď? „Asi ne. Loni jsem dal šest gólů.“

„Celá soupiska je plná hráčů, které v jiných klubech nechtěli,“ všiml si bitkař Ryan Reaves, jehož Vegas získalo v březnu z Pittsburghu. Nyní tuto partu dělí už "jen" osm výher od zisku Stanleyova poháru, na což byl před sezónou vypsán kurz 200:1. A kde by proběhly případné oslavy? „Vegas,“ vyhrkne Bellemare bez váhání.

Vyjde mu to tentokrát?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.