bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Predators a Oilers chtějí druhou venkovní výhru. Zabrání jim v tom domácí?

28. dubna 2017, 18:00

David Jahoda

První oťukávání máme za sebou. Po úvodním seznámení půjde zbývající osmička týmu v letošním play off NHL do druhých zápasů svých sérií druhého kola. Na Východě dostanou den pauzu, do akce naopak jde znovu Západ. V prvních střetnutích se dařilo více hostujícím celkům, dosud neporažený Nashville urval vítězství v St. Louis, Edmonton zase vykradl Anaheim. Bude se tato situace opakovat, nebo se domácí mužstva nenechají zastrašit a série srovnají?

2:00 St. Louis Blues – Nashville Predators (stav série: 0:1)

Hráči týmu Nashville Predators v prvním utkání semifinále Západní konference ukázali, že v prvním kole neposlali Chicago na dovolenou už po čtyřech zápasech pro nic za nic. Proti Blues si sice nechali vzít vypracované vedení 3:1, jenže za stavu 3:3 rozhodl o prvním bodu pro Preds veterán Vernon Fiddler. Díky tomu tak Nashville zůstává v letošních vyřazovacích bojích zatím neporažený.

Co však kouče Predators Petera Lavioletta mrzí, je ztráta švýcarského šikuly Kevina Fialy, který si po nešťastném nárazu o mantinel zlomil stehenní kost a sezona pro něj předčasně skončila. „Kevinovi se v play off hodně dařilo, nemít ho v sestavě pro nás bude velká ztráta,“ povzdechl si hlavní kouč Preds pro webové stránky Preds. Mezeru po Fialovi ve druhém útoku by měl vedle Mikea Fisher a Jamese Neala zacelit Colin Wilson, který kvůli zranění přišel o celou první sérii, v prvním utkání proti St. Louis už však nastoupil.

Před St. Louis stojí těžká výzva. Prohrát i druhý domácí zápas by jim značně zkřížilo postupové plány do finále konference. Co musí Blues změnit? Obloukem se vyhýbat trestné lavici, protože Nashville umí fauly trestat. V prvním duelu vstřelil hned dvě ze svých čtyřech branek v početní výhodě. „Ve hře pět na pět jsme odváděli dobrou práci, dokonce si myslím, že jsme měli i více šancí. Při vyrovnaném počtu hráčů si věříme, proto se musíme vyvarovat faulů,“ uvedl pro stltoday.com obránce Not Carl Gunnarsson.

4:30 Anaheim Ducks – Edmonton Oilers (stav série: 0:1)

V podstatě to stejné jako pro St. Louis platí i pro Anaheim ve druhé dvojici semifinalistů Západní konference. Kačeři nechtějí jet na led soupeře s dvouzápasovou ztrátou a jedním z klíčů, jak dosáhnout vyrovnání v sérii, bude hrát čistě. Olejáři rovněž jako Nashville udeřili v utkání dvakrát z přesilové hry. „Disciplína, to je to, o čem se v naší kabině po prvním utkání hlavně vedla řeč,“ prozradil obránce Ducks Cam Fowler. „Nemůžeme tak ofenzivnímu týmu jako je Edmonton dát tolik šancí zahrát si přesilovku,“ doplnil v rozhovoru pro ocregister.com.

Pro Cama Fowlera to byl první zápas od 4. dubna, kdy si v duelu proti Calgary přivodil zranění kolena. Návrat na led si ale asi představoval jinak. Oilers totiž dokázali na ledě Anaheimu vyhrát 5:3. Po druhé části bylo skóre nerozhodné 1:1, to hlavní se událo až ve třetím dějství. Oilers se dvěma brankami dostali do dvoubrankového vedení, domácí pak sice vyrovnali, Edmonton si ale druhou trefou obránce Adama Larssona vzal náskok zpět. Vše pak do prázdné branky stvrdil Leon Draisaitl.

Hráči Edmontonu zatím v dosavadním průběhu play off ukazují, že nejsou týmem jen jednoho muže, tedy kapitána Connora McDavida. Důkaz? O všech dosavadních pěti vítězstvích Oilers ve vyřazovacích bojích nerozhodl ani jeden člen prvních dvou útoků. V prvním mači proti Ducks zazářili dvougóloví Mark Letestu s Adamem Larssonem. Právě švédský zadák nakonec trefil výhru. „Obvykle to tak v play off bývá, že ne všechny góly střílí jen ti nejlepší hráči. Týmy, které dojdou daleko, mají v kádru hráče, kteří dokáží udeřit v pravý čas. Zdá se, že my je máme,“ liboval si Ryan Nugent-Hopkins v interview pro NHL.com.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.