bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Předčasné finále. První zápas souboje dvou nejlepších po základní části je tady

27. dubna 2018, 20:30

Jakub Prchal

Postupně se rozjíždí série druhé kolo bojů o Stanley Cup. Dnes nejlepší hokejová liga světa naservíruje duel dvou elitních týmů Západní konference. Nashville vyzve Winnipeg a rozhodně nás nečeká žádná nuda.

02:00 Nashville Predators – Winnipeg Jets

Nashville i Winnipeg skončili z hlediska nasbíraných bodů na prvních dvou místech tabulky. Nyní je čeká předčasné finále, protože systém play-off je spároval k sobě již ve druhém kole.

Nashville musel v úvodní sérii překonávat houževnaté Colorado, kterému chyběli oba gólmani, přesto se série přehoupla až do šestého zápasu. Winnipeg si zase poradil s Minnesotou nečekaně snadno, vždyť už po pátém utkání bylo rozhodnuto.

Vzájemné zápasy ze základní části napovídají, že rozhodně nepůjde o defenzivní sérii, jelikož v pěti duelech těchto dvou rivalů padlo čtyřicet dva branek, tedy průměrně více než osm na utkání!  „Rozhodně půjde o velice atraktivní sérii, tím jsem si jistý. Oba týmy hrají rychlý a progresivní hokej, ale umí také přitvrdit. Pořád se na ledě něco děje," svěřil se hlavní trenér Jets Paul Maurice.

Očekává se start jasných gólmanských jedniček. Na jedné straně Pekka Rinne, který si v prvním kole připsal jedno čisté konto a téměř jednadevadesátiprocentní úspěšnost zákroků, na straně druhé Connor Hellebuyck, jenž oproti svému rivalovi svoji statistiku vylepšil o jeden čistý štít navíc.

Mírné znepokojení vyvolala v tvářích fanoušků Jets zpráva, že Patrick Laine vynechal středeční trénink, údajně kvůli nevolnosti. Podle trenéra Mauriceho však do úvodního zápasu série nastoupí: „Patrik vynechal možná 25 minut. Bude v pořádku. Je na stejné lodi jako ostatní. Očekávám, že s námi začne.“

Co se týče střílení branek, týmové produktivitě Winnipegu velí Mark Scheifele, který si připsal již čtyři branky. U Nashvillu zase lze vypíchnout formu Filipa Forsberga (4+2), ale také nečekaného hrdinu prvního kola Austina Watsona, který nasbíral hned sedm bodů za čtyři góly a tři nahrávky, tedy téměř polovinu bodů získaných v základní části.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.