bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Představujeme nováčka: Las Vegas cílí na Hispánce. Přenosy Rytířů budou i ve španělštině

18. července 2017, 12:00

Jiří Lacina

Třebaže ho ještě bezpochyby budou dotvářet, základní tým už mají pohromadě. Teď zbývá zajistit si dostatečnou základnu mezi fanoušky. Las Vegas v tomto směru zkusí jít poněkud méně prošlápnutou cestičkou. Až v říjnu odstartuje jednatřicetičlenná NHL, budou Golden Knights jedním ze tří týmů, jejichž zápasy půjdou do éteru také se španělským komentářem.

Vybraná utkání Las Vegas poběží v rádiu na ESPN Deportes 1460-AM v okolí Las Vegas v řeči, kterou mluví až na Brazílii a několik dalších menších zemí většina jižní a střední Ameriky a pochopitelně také nemalá část obyvatel Spojených států amerických. Právě na ty chce majitel Golden Knights Bill Foley cílit. Rád by získal pro nový klub podporu mezi Hispánci.

„Vždycky jsem viděl partnerství s fanoušky jako jeden z nejdůležitějších vztahů u profesionálního týmu,“ říká prezident Golden Knights Kerry Bubolz. „Nejde jen o ekonomickou stránku, je to prostě o partnerství, které vás uvede na trh.“

Lední hokej rozhodně není ve španělsky mluvících zemích sportem číslo jedna. Autor těchto řádků viděl před lety na vlastní oči, kterak dostala hokejová FC Barcelona napráskáno od HC Stadión Cheb, což je nevýznamný tuzemský klub regionálního formátu. O to ale nejde. Las Vegas hladoví po profesionálním sportu a hokej lidem tuto zábavu nabídne.

V plánu je vysílat španělsky minimálně jeden zápas týdně. Další kluby NHL, jejichž přenosy oslovují Hispánce, jsou Chicago a Florida, která byla jednou z prvních oblastí Spojených států osídlených Evropany (v roce 1513) a pod správou Španělska zůstala až do roku 1763.

„Chceme to zkusit,“ říká k zájmu o tuto komunitu Foley. „Hispánci a latinští Američané jsou převážně fotbalově orientovaní, nicméně my věříme, že můžeme různými hokejovými programy získat hlavně jejich děti. Když se děti začnou zajímat o hokej, obrátí se k němu také rodiče.“

Nevadu má za domov asi 650 tisíc Hispánců, což je zhruba třetina místní populace. „Chceme oslovit španělsky hovořící komunitu s tím, že jestli tuto skvělou hru neznají, tak je jí naučíme. Pokud je jejich oblíbeným sportem hlavně evropský nebo americký fotbal, máme pro ně v Las Vegas další možnost v podobě skvělé hry zvané lední hokej,“ věří svému plánu Foley.

Nasazení španělsky hovořících komentátorů je dobře známé z fotbalu. Stejně prožívají hokej:

Předešlé díly:

Představujeme nováčka: První expanze po 17 letech, 31. klub je z Las Vegas
Představujeme nováčka: Hokej u nás nebude nuda, slibují v Las Vegas
Představujeme nováčka: Za prvním Stanley Cupem s kurzem 200:1

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.