bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Představujeme nováčka: V jakém složení nastoupí útoky a obranné dvojice Las Vegas?

23. srpna 2017, 19:00

Jiří Lacina

Všichni už víme, jaké hráče bude mít nový klub Las Vegas pro příští sezónu k dispozici. Spousta otazníků však zůstává. Až začne přípravný kemp, mužstvo do něj vstoupí jako nepopsaný list. Bez kapitána, bez konkrétního složení útoků a obranných dvojic. Možnost poskládat si vlastní pětky dráždí fanoušky i žurnalisty, níže přinášíme projekci hokejového novináře Jesse Grangera z Las Vegas.

První útok: James Neal – Vadim Šipačov – David Perron

Co může vypadat jako průměrný útok v porovnání s ostatními týmy v lize, to by mohlo být nejúdernější elitní formací v historii nově vzniknuvších týmů. Třicetiletý Šipačov je prověřený ruský reprezentant, jedna z největších hvězd KHL posledních let. O rok mladší Neal se v každé ze svých devíti sezón v NHL dostal přes 20 branek, v letech 2011-12 jich v Pittsburghu nastřílel dokonce 40. Perron má za sebou 18gólovou sezónu.

Druhý útok: Erik Haula – Jonathan Marchessault – Reilly Smith

Jonathan Marchessault dal loni na Floridě 30 branek, to je stejně jako Connor McDavid. Jenom Dale Tallon a Bob Boughner zřejmě ví, proč si tenhle klenot, který bude v příští sezóně stát směšných 750 tisíc dolarů, nechránili. Spolu se Smithem si znovu zahrají pod koučem, kterého znají z Floridy. Vegas totiž povede Gerard Gallant.

Třetí útok: Cody Eakin – Oscar Lindberg – Teemu Pulkkinen

S průměrným věkem 25 let hodně mladý útok, který může překvapit nebo zapadnout. Oscar Lindberg ukázal v New Yorku potenciál, potřebuje ale předvést také větší vyrovnanost. Spolu s Eakinem každopádně patří ke kvalitním obousměrným útočníkům, schopným zahrát dopředu i dozadu. Pulkkinenovy přednosti jsou spíš v ofenzivě.

Čtvrtý útok: Will Carrier – William Karlsson – Pierre-Edouard Bellemare

Čtvrtá lajna může dopadnout všelijak. Tenhle nástřel do ní staví Bellemarea, jenž byl loni stabilním hráčem čtvrté pětky ve Philadelphii. Karlssona zdobí spolehlivá defenzivní práce. Carrier je ve 22 letech hodně mladý, zatím se zkušeností jediné odehrané půl sezóny z Buffala.

Náhradníci: Alex Tuch a Tomáš Nosek

Rádi bychom ho viděli v základní sestavě, určitě pro něj není nic ztraceno. Čtyřiadvacetiletý Tomáš Nosek zářil loni na farmě v AHL, o šanci v NHL se musí poprat. Jednadvacetiletý Tuch se ukázal ve velmi dobrém světle v červnovém kempu nováčků, jak bude vypadat mezi ostřílenými veterány, zůstává otázkou.

První obrana: Brayden McNabb – Nate Schmidt

Pro oba je to velká šance udělat krok vpřed. Dosud patřili ve svých týmech do druhé nebo třetí obranné dvojice, teď mají šanci povýšit. Schmidtových 17 bodů (3+14), nasbíraných loni ve Washingtonu, je nejlepší výsledek mezi všemi zadáky, jež mají Golden Knights k dispozici.

Druhá obrana: Jason Garrison – Colin Miller

Hlavně Garrison patří ve dvaatřiceti letech s 530 odehranými zápasy v NHL k těm nejzkušenějším. S Millerem by mohli utvořit kvalitní obranný pár.

Třetí obrana: Shea Theodore – Deryk Engelland

Dvaadvacetiletý Theodore je velkým příslibem do budoucna. V základní části NHL zatím jen paběrkoval, loni ale ohromil v play off, kde patřil s 8 body (2+6) ve 14 zápasech k nejlepším obráncům Anaheimu.

Náhradník: Luca Sbisa

Brankář: Marc Andre Fleury, náhradník: Calvin Pickard

V brankovišti by mohla být podle odborníků největší síla Zlatých rytířů. Marc-Andre Fleury je velmi kvalitní gólman, vítěz tří Stanley Cupů, ve dvaatřiceti letech na vrcholu. Calvin Pickard by měl být více než kvalitní dvojkou, schopnou nastoupit k pořádné porci utkání.

Předešlé díly:

Představujeme nováčka: První expanze po 17 letech, 31. klub je z Las Vegas
Představujeme nováčka: Hokej u nás nebude nuda, slibují v Las Vegas
Představujeme nováčka: Za prvním Stanley Cupem s kurzem 200:1
Představujeme nováčka: Las Vegas cílí na Hispánce
Představujeme nováčka: Vstupenky na Vegas za dvacku, ale taky za pár tisíc

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.