bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Představujeme nováčka: Za prvním Stanley Cupem s kurzem 200:1

16. června 2017, 17:00

Jiří Lacina

Vypadá to jako slušná sázkařská šance, pokud tedy patříte mezi ryzí hráče. Přinejmenším v Las Vegas, známém řasou kasin a hazardních center, by se pár takových nadšenců najít mohlo. Pokud v příští sezóně vyhraje Las Vegas Stanley Cup a vy si na ně už teď vsadíte, zhodnotí se váš vklad v poměru 200:1. Právě takový kurz vypsali na vítězství Golden Knights bookmakeři z Westgate v Las Vegas.

Ten kurz je šílený, ale odpovídá realitě. Z devíti nových klubů, které rozšířily NHL od roku 1991, se ani jeden nedostal ve své první sezóně do play off, natož aby po jejím skončení držel nad hlavou stříbrný křapáč. Nejlépe se dařilo v roce 1993 týmům Floridy a Anaheimu, které skončily ve svých konferencích jediné místečko za postupovými pozicemi. Obecně patřili nováčci ve svých premiérových sezónách spíš k ligovým otloukánkům.

Moudřejší ohledně ambic Las Vegas samozřejmě budeme, až se začne tvořit tým, což bude koncem června – po rozšiřovacím a vstupním draftu. Velké šance na Stanley Cup nemají v příští sezóně podle místní sázkovky ani Colorado, New Jersey, Detroit, Vancouver a Arizona, jimž byl přiřknut kurz 100:1, Las Vegas je v tento moment na dvojnásobku.

„Budoucnost NHL se tipuje mnohem obtížněji než u ostatních hlavních sportů. Minimálně dvacet týmů je velmi blízko play off a v něm je to pak i hodně o štěstí,“ říká pan Salmons z Westgate.

Ze všech ligových nováčků dosáhla na Stanley Cup nejrychleji Philadelphia Flyers, jež vstoupila do NHL v roce 1967 v rámci první velké expanze. Z poháru se její hráči napili v roce 1974, tedy ve své sedmé sezóně. Družina rváčů kolem Bobbyho Clarkea obhájila titul také o rok později (1975). Majitel Golden Knights Bill Foley se několikrát vyjádřil v tom smyslu, že by Stanley Cup rád vyhrál do osmi let, což je v 31členném pelotonu více než smělý cíl.

„Myslím, že sázení na Golden Knights vyvolá mezi fanoušky velký zájem,“ věří místní bookmaker. „Sázení na NHL jeví vzestupnou tendenci, pořád je ale objem vsazených peněz nejnižší ze všech čtyř hlavních sportů. Totéž platí pro Stanley Cup, který jde sice v posledních letech nahoru, ale není o něj takový zájem, jako o vrchol sezóny v ostatních velkých sportech,“ uzavírá Ed Salmons.

Předešlé díly:

Představujeme nováčka: První expanze po 17 letech, 31. klub je z Las Vegas

Představujeme nováčka: Hokej u nás nebude nuda, slibují v Las Vegas

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.