bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehled druhého kola: Nashville zopakuje postup, Washington zlomí prokletí

26. dubna 2017, 12:30

David Motloch

Prvnímu kolu play-off již odzvonilo. Že přineslo řadu překvapivých bitev i jejich vítězů, o tom není mezi fanoušky NHL pochyb. Rvát vlasy si tak kromě neúspěšných favoritů mohli i experti, jejichž tipy byly častokrát vyvedeny z hlubokého omylu. I druhé kolo má své favority a outsidery. Jak by mohl vývoj sérií vypadat tentokrát?

Ottawa Senators - New York Rangers

Bez nadsázky se dá říct, že vzhledem k podobě prvního kola proti sobě nastoupí dva outsideři. Postup Ottawy ani Rangers nebyl minimálně na papíře příliš pravděpodobný. Nenechte se uvést do omylu, obě mužstva disponují velmi silným kádrem, jen podoba jejich soupeře je uvedla do trochu jiné role.

Boston byl po pár neúspěšných sezónách hladový a k postupu mu měly dopomoct velké zkušenosti z vyřazovacími boji. Nestalo se. Ottawa se opírala o brankáře Andersona, fenomenálního Erika Karlssona a nečekaného hrdinu Clarkea MacArthura. V Rangers byl opět klíčovým mužem brankář Henrik Lundqvist, který nechal za sebou své poněkud průměrné výkony ze základní části a v souboji maskovaných mužů porazil i takového velikána, jakým je Carey Price.

Tato série posílá do role favorita newyorkské Jezdce, ale nebuďte překvapeni, pokud dále dojdou Senátoři. Nečekaným a přehlíženým faktorem série by se mohl stát trenér Ottawy Guy Boucher. Zdá se, že s týmem v play-off pracovat skutečně umí. Pamatujete na jeho cestu do finále Východní konference v roce 2011 s Tampou Bay?

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins

Bezesporu nejvyhlášenější série druhého kola. Oči většiny fanoušků se budou upírat na souboj těchto dvou týmů. Nejde pouze o to, že oba celky letos patří k hlavním aspirantům na zisk Stanleyova poháru. Lesk této sérii dodá především vzájemná rivalita a pokračování nekonečného sériálu s názvem “Crosby vs. Ovečkin”.

Tučňáci se v play-off zatím příliš neohřáli. Neberte to špatně, Columbus svému sokovi vzdoroval takřka v každém zápase a nedal ani centimetr ledu zadarmo, ale zkušený celek z Pensylvánie zkrátka v pravou chvíli uměl přepnout na vyšší otáčky a dominoval. I proto povolil družině trenéra Tortorelly jediný vyhraný zápas. Washington musel strpět porážky hned dvě, ale přesto zaslouženě postoupil. V celé sérii byl proti Torontu vždy o krok dopředu a zatím maže pochybnosti kritiků o tom, že tento tým není stavěný pro play-off.

Hvězdami nabitý souboj má mezi experty svého mírného favorita. Je jím parta okolo Alexe Ovečkina. Asi to zní trochu překvapivě, ale proč by právě letos nenastal pro Caps ten pravý čas? Každopádně je trochu škoda, že se souboj těchto dvou týmů neodehrál v pozdější fázi play-off.

St.Louis Blues - Nashville Predators

Nesmírně zajímavá série. Hráči St.Louis si jistě přáli v případě postupu do druhého kola za soupeře právě Predátory. Kdo by taky chtěl stát proti partě v čele s Kanem a Toewsem? Stalo se však naprosto nečekané. Nashville vyprovodil Blackhawks čtyřmi výhrami z play-off a sám se tím pasoval do role favorita na zisk poháru.

Aby toho nebylo málo, to samé můžeme říci o družině trenéra Mikea Yea. Také Minnesota se pakovala z play-off velice rychle. Zajímavým faktem jistě je, že vypadli dva největší favoriti Západní konference proti týmům, které nyní stojí proti sobě.

Vzájemné měření sil proběhne mezi špičkovými výkony obou gólmanů Pekky Rinneho a Jakea Allena. Nashville by měl potáhnout znovu první útok Forsberg-Johansen-Ardvidsson. Noty by mohly spoléhat na prozatím rozdílového hráče Vladimíra Sobotku. Očekává se vyrovnaná série, která by klidně mohla skončit až sedmým duelem. Pokud by došlo na papírové předpoklady, půjde dál Nashville. Nechme se překvapit.

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers

Kačeři vyzvou dalšího kanadského protějška. Těžko ale bude série tak jednoduchá, jako proti Flames. Svěřenci trenéra Randyho Carlylea si počínali proti Calgary fenomenálně, Edmonton ale bude kousat o poznání více. Už jenom proto, že v prvním kole nečekaně vyřadil favorita - kalifornské Žraloky.

První a druhá kola nicméně Anaheimu v posledních letech vychází na jedničku. Problém nastává až těsně před branami finále. To Edmonton své předsezónní cíle splnil a každá další výhra v play-off je bonusem k povedené sezóně. Olejáři samozřejmě nebudou v této sérii jen do počtu. Kanadský výběr disponuje silným kádrem v čele s brankářem Camem Talbotem. Útok vede kdo jiný, než Connor McDavid, ačkoliv o branky se v týmu starají i jiní. Skvěle se daří plnit zavedený herní systém trenéra Todda McLellana.

Experti se shodují, že blíže k postupu bude mít Anaheim, ale jak už jsme se několikrát přesvědčili, papírové předpoklady neznamenají, zvláště v play-off, z hola nic.

Předpokládané série finále obou konferencí:

New York Rangers - Washington Capitals
Anaheim Ducks - Nashville Predators

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.