bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehlédnuté perly? Pět potenciálních krádeží letošního draftu

29. září 2019, 17:00

Jakub Hromada

Přání manažerů při druhém draftovacím dni je zjevné. Najít a vytáhnout nového Dacjuka či Zetterberga. Každý rok se spekuluje, kdo by to mohl být tentokrát a letos tomu nebylo jinak. Tady je pár jmen, která spadla na draftu mnohem níže, než se původně očekávalo.

130. Leevi Aaltonen, LK, Finsko

Finské malé dynamo. Tak se mu v zámoří přezdívá a tento mladík patřící Rangers má opravdu hodně co nabídnout. Někteří experti ho řadili i na pomezí prvního a druhého kola, nakonec ho jeho 175 centimetrů sesunulo až na začátek pátého kola.

Teď má před sebou Aaltonen velkou výzvu. V Kalpě dostává hodně příležitostí v seniorském A-týmu. Hraje sice třetí lajnu a na ledě tráví v průměru jen 10 minut, ale jako osmnáctiletý nováček může být rád. Loni mu byla juniorka malá, tak jsou všichni zvědaví, jak si Leevi povede.

158. Patrick Moynihan, C, USA

Asi letos nebylo většího univerzála. „Je to extrémně variabilní hráč. Může hrát v kterékoli formaci, může hrát přesilovky i oslabení,“ chválil Moynihana Jack Hughes. Spolu strávili léta v americkém vývojovém programu, teď spolu budou pokračovat u Devils. Samozřejmě každý v jiné roli.

Moynihan míří na univerzitu a nejspíše na ní bude celé čtyři roky. Je i velkým favoritem na post místního kapitána.

166. Marshall Warren, O, USA

Zřejmě největší překvapení, co se pádů týče. Warren byl jedním z nejlepších beků americké osmnáctky a jeho potenciál sahal přibližně do třetího kola. Nakonec se dočkal až v tom šestém, kde po něm sáhla Minnesota.

I on jde na univerzitu, konkrétně na Boston College. Ta by měla být velmi silná, spoluhráči mu totiž budou například Alex Newhook či Matthew Boldy, v brankovišti jim bude krýt záda Spencer Knight.

201. Rafaël Harvey-Pinard, LK, Kanada

Kapitán vítězů Memorial Cupu již patří Montrealu. Skvělý příběh, který mu nakonec vynesl pohádku za minutu dvanáct. Harvey-Pinard měl totiž poslední možnost být draftován, nakonec se ve dvaceti letech dočkal. Jeho vývoj byl sice pomalejší, ale loni v QMJHL zářil.

V létě změnil působiště, z Rouyn-Norandy zamířil do Chicoutimi Saguenéens, kde byl ihned jmenován kapitánem.

214. Dustin Wolf, B, USA

Wolf jako černý kůň tohoto draftu. Pár let si na výsledek ještě počkáme, u brankářů to navíc bývá ještě delší. Ne jeden skaut a expert mu dává velké naděje na prosazení se, někdo o něm dokonce říká, že je to druhý nejlepší gólman draftu. Čísla na to rozhodně má.

Wolf pokračuje ve Western Hockey League u Everett Silvertips a zatím navazuje na fantastické výkony z loňska. Jeho cesta dál je zatím nejasná.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.