bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehlížená superlajna. Slovák Tatar řádí s montrealskými parťáky a táhne Canadiens

7. listopadu 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Neumí s pukem kouzlit jako Jonathan Drouin, ani nemají tolik talentu jako Max Domi. Přitom jsou to právě Tomáš Tatar, Brendan Gallagher a Phillip Danault, o nichž se v zámoří píše jako o motoru montrealských Canadiens. Nebo jako o nedoceněné lajně, která si zaslouží lichotivé přívlastky. Svou sílu ukázala i proti Davidu Pastrňákovi.

Ne, oči z důlků vám při pohledu na jejich statistiky nevypadnou.

Tatar s Gallagherem zvládli za 15 zápasů 13 bodů, Danault je na devíti zápisech do statistik. Sám Pastrňák má pomalu stejně bodů jako tato letka Habs. Přesto není radno tuhle montrealskou trojku ostentativně přehlížet. I zámořský novinář Joey Alfieri o ní píše: "Musíme se o tomhle útoku bavit jako o jednom z nejlepších v NHL."

Tatar a spol. umí přehrát prakticky kohokoliv, rádi diktují tempo hry a mívají nad soupeři navrch. Naposledy vymazali z ledu v prestižním souboji nesmiřitelných rivalů Pastrňáka s Patricem Bergeronem a Bradem Marchandem, neskutečně nebezpečné trio bostonských Medvědů.

Ve hře pět na pět ani jeden z členů "Perfection line" nebodoval, Marchand přišel o sérii 13 zápasů, v níž pokaždé bral alespoň jednu branku či asistenci. Všichni tři skončili v hodnocení účasti na ledě na dvou mínusech.

Jistě, "Pasta" a jeho kumpáni měli v nohách z předchozí noci náročný mač proti Pittsburgh Penguins, nicméně to příliš nesnižuje prvotřídní umění Tatara, Danaulta a Gallaghera. Umění, jež se skládá ze dvou poloh - bezvadné defenzivní činnosti a suverénních útočných výpadů. Když jsou společně na kluzišti, mají Corsi přes 60 procent (!).

Proti Bruins dohromady nastřádali tři body, vynikal všestranný Slovák Tatar s bilancí 1+1. Jeho gól padl po akci, která ukazovala, jak tahle montrealská trojka pracuje. Aktivně napadá, nutí soupeře k chybám a díky rychlé kombinaci se sama prosazuje.

"Baví nás to spolu. Kluci jsou dobrými tvůrci hry, dostávám se díky nim častěji ke střelbě," pochvaluje si Gallagher, patrně nejznámější z úspěšné trojice Canadiens. Dal ji dohromady trenér Claude Julien, shodou okolností stejný muž, který kdysi koučoval v Bostonu Pastrňáka s Bergeronem a Marchandem.

Uznání zaslouží i generální manažer Marc Bergevin, který do Montrealu přivedl Tatara s Danaultem. Tatara získal v rámci výměny ex-kapitána Habs Maxe Paciorettyho, Danault přišel od chicagských Blackhawks.

Teď tvoří s Gallagherem, jedním z největších oblíbenců náročného publika v Centre Bell, parádní formaci, díky které se musí s Canadiens počítat. V tuto chvíli je Montreal hlavně její zásluhou na postupové pozici do play off. A pokud se má v elitní osmičce Východní konference udržet, bude potřebovat, aby tento motor dál šlapal na plné obrátky.

A to je hozená rukavice pro Tatara a jeho parťáky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.