bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehlížený útočník má novou smlouvu. Minnesota si předčasně pojistila Foligna

13. ledna 2021, 18:03

Matěj Hodoval

Co můžeš podepsat letos, neodkládej na příští sezonu. Vedení Minnesoty si s ročním předstihem pojistilo důležitý dílek své sestavy, svou budoucnost s klubem spojil pracant Marcus Foligno.

Bratr Nicka Foligna, kapitána Columbusu, má před sebou poslední rok aktuální smlouvy. Minnesota si jej ale natolik váží, že s ním řešila prodloužení spolupráce už teď. A devětadvacetiletý křídelník na nabídku kývl.

Foligno podepsal rovnou tříletý kontrakt, který mu vydělá 9,3 milionu dolarů. Průměrně tak zatíží platový strop Wild každou sezonu 3,1 miliony. Aktuálně je sedmým nejlépe placeným útočníkem v týmu.

„Nikdy v této lize nechcete usnout na vavřínech, ale je skvělé vědět, že tu ještě budu další tři roky a čtyři sezony. Když dostanete takový kontrakt, tak víte, že na vás sází. A přesně to chci, aby se na mně mužstvo spoléhalo,“ líčil po podpisu Foligno.

Rodáka z Buffala si v Minnesotě nesmírně váží. Oblíbenec fanoušků sice není tolik na očích, jako někteří další hráči, nicméně pro tým je mimořádně důležitý. Jeho silnou stránkou je především defenzivní činnost, neztrácí se ale ani směrem dopředu.

Vloni odehrál v dresu Divočáků devětapadesát duelů v základní části, v nichž jedenáctkrát skóroval a na čtrnácti trefách se podílel asistencí. Ve statistice +/- skončil na osmi kladných bodech. V play-off pak stihl nasbírat jednu asistenci za čtyři zápasy.

Především ale zaznamenal vůbec nejvíce hitů (184) ze všech minnesotských hráčů. Byl také jasnou volbou na oslabení, ve kterých průměrně za utkání strávil více času jen Joel Eriksson Ek.

„Myslím si, že Marcus je důležitý, je to lídr. Budeme se na něj spoléhat, je součástí té změny, která v klubu probíhá. Pomůže, aby vše šlo v pohodě jak na ledě, tak mimo něj. Je to chlap, který se o všechny zajímá a je velmi váženým hráčem naší organizace,“ chválí přehlíženého forvarda generální manažer Bill Guerin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.