bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Překoná Daniel Sedin klubový rekord?

14. ledna 2016, 20:00

Jan Prošek

Dnes v noci je na programu National Hockey League hned osm zápasů. Z pohledu sportovního fanouška se jedná o velmi zajímavou dávku hokeje, protože každý z plánovaných duelů obsahuje kromě souboje o body také nějaký zajímavý příběh. Většina zraků bude směřovat na Daniela Sedina, který v případě, že skóruje, vytvoří klubový rekord v počtu vstřelených branek.

01:00 New York Islanders – New York Rangers

Tyto dva týmy se v letošní sezóně utkávají podruhé. V prvním zápase vyhráli Ostrované po samostatných nájezdech, rozhodl Okposo. Nad startem obránce Rangers Dana Girardiho visí otazník. Pokud nenastoupí, zaplní jeho místo v sestavě bek Dylan McIlrath. Další změna v sestavě se chystá v útoku. Byť neabsolvoval poslední trénink, do hry by měl zasáhnout střední útočník Derick Brassard. V brance by mohl nastoupit Henrik Lundqvist, odchytal by tak desátý zápas v řadě. Domácí trenér Jack Capuano do poslední chvíle tají, kdo bude hájit branku Islanders. „Tento zápas je pro nás důležitý, chceme jej zvládnout,“ nechal se slyšet útočník Brock Nelson.

01:00 Washington Capitals – Vancouver Canucks

I tito dva soupeři spolu dnes odehrají druhý vzájemný zápas. První souboj vyhrál Washington díky brance Ovečkina 3:2. Mezi třemi tyčemi hostujícího celku se poprvé od zranění v samostatných nájezdech proti Floridě představí brankář Ryan Miller. Útočník Jannik Hansen a obránce Luca Sbisa ve středu trénovali se spoluhráči, nyní jsou připraveni naskočit do zápasu. Pokud Daniel Sedin skóruje, stanový nový klubový rekord v počtu vstřelených branek. V současné době má na svém kontě 346 gólů jako dosavadní lídr Markus Näslund.

01:30 Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks

Hostující celek doufá, že prodlouží vítěznou sérii, která teď čítá sedm výher. Centr Arťom Anisimov byl v minulém zápase zdravým náhradníkem, na jeho místě hrál Teuvo Teräväinen. Útočník Richard Pánik, který si připsal debut v zápase proti Nashvillu, by dnes měl nastoupit. V brance se představí Corey Crawford. Domácí kouč odhalil, že ve Canadiens se objeví Mike Condon. Obránce Jeff Petry by se mohl do sestavy vrátit po zranění v dolní části těla. Tom Gilbert a Carey Price dál zůstávají mimo hru. „Pokud budeme hrát aktivně, můžeme soupeře porazit,“ řekl pro klubový web Andrej Markov.

02:00 St. Louis Blues – Carolina Hurricanes

I zde nás čeká první vzájemný duel v letošní sezóně. Kouč hostů, Bill Peters, se nechal slyšet, že obránce Brett Pesce by měl být připravený a do zápasu zasáhnout.  Do sestavy domácího celku by se mohl vrátit střední útočník Paul Stastny. V brance Blues nastoupí Brian Elliot. Bude to pro něho třetí zápas v řadě, do kterého nastoupí. Nejproduktivnějším hráčem hostujícího celku je s dvaatřiceti body Justin Falk, druhý pak Eric Staal, mající o čtyři body méně. Lídrem domácího kanadského bodování je Vladimir Tarasenko, který plní svou normu bod na zápas. Druhý je Alexander Steen se 39 body.

03:00 Winnipeg Jets – Nashville Predators

Jedná se o třetí vzájemný zápas, první duel vyhrál Nashville vysoko 7:0, ve druhém triumfoval Winnipeg 4:1. Hostující celek udělal velké změny v sestavě. Útočníci Cody Bass a Kevin Fiala byli povolaní z farmy, opačným směrem putoval Viktor Arvidsson. Další útočník, Colin Wilson, má zranění v dolní části těla. Predátoři prohráli šest z posledních sedmi utkání. Hlavní kouč neřekl, kdo bude startovat v brance. Mark Scheifele bude domácímu týmu chybět vinou zranění v dolní části těla. Levý křídelní útočník Matt Halischuk byl povolaný z farmy do hlavního týmu.

03:00 Colorado Avalanche – New Jersey Devils

V brance hostujícího celku nastoupí gólman Cory Schneider, který měl poslední zápas volno. Obránce John Moore doufá, že bude natolik v pořádku, aby mohl do utkání nastoupit. New Jersey se nadále musí obejít bez služeb nejproduktivnějšího hráče Mikea Cammalleriho. Domácí tým do svých řad povolal dvě posily z farmy – Nikitu Zadorova a Chrise Bigrase. Oba by neměli v základní sestavě chybět. „Poslední zápasy nehrajeme podle představ, musíme se zvednout a podávat lepší výkony,“ burcuje svůj tým kouč Patrick Roy.

03:00 Arizona Coyotes – Detroit Red Wings

Jedná se o druhý vzájemný zápas v letošní sezóně. V tom prvním vyhrála Křídla poměrem 5:1, rozhodující branku zajistil Kronwall. Pro hostující celek se jedná o poslední ze série šesti utkání, která odehrála u soupeřů. Detroit nastoupí s šesti obránci, Marčenko bude na tribuně. V brankovišti se představí Petr Mrázek. Arizona nastoupí do třetího ze sedmi domácích mačů v řadě. Obránce Kevin Connauton byl umístěn Columbusem na listinu waivers, odkud si ho posléze Arizona stáhla. Dnes by tak do utkání mohl zasáhnout. V brance nastoupí pravděpodobně Louis Domingue.

04:30 San Jose Sharks – Edmonton Oilers

První duel v letošní sezóně vyhrál Edmonton v prodloužení, které rozhodl Hall. Hostující trenér Todd McLellan odtrénuje svůj první zápas v San Jose od doby, kdy v organizaci Sharks skončil. „Cítím se poněkud zvláštně, nicméně nyní je mým cílem dovést Edmonton k co nejlepším výsledkům a dnes v zápase uspět,“ řekl. Radost mu dělá Nail Jakupov, který by se měl podle dostupných informací v sestavě Oilers objevit. Domácí se musí obejít bez útočníka Zubruse, jenž je zraněný. San Jose spoléhá na ofenzivní dovednosti středního útočníka Joea Thorntona, protože zaznamenal alespoň bod ve 12 z posledních 13 utkání. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.