bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Překvapili a teď čelí výzvě. Winnipeg míří za Stanley Cupem

17. srpna 2018, 8:00

Jakub Hromada

Málokdo je pasoval do role favorita, málokdo je očekával ve vyřazovacích bojích. Snad jen fanoušci v samotném Winnipegu věřili, že se stane něco velkého. A moc nechybělo. Jets se dostali až do finále konference, kde v pěti zápasech nestačili na vegaský zázrak.

Ačkoli nezačali zrovna ideálně a v prvním zápase vyfásli doma sedmičku od Toronta, nakonec se dostali až na stříbrnou pozici. Skvělý měli hlavně závěr, v posledních dvanácti utkáních nestačili pouze na Chicago. Lepší byl jen Nashville a to jen o tři body.

Ve vyřazovací části pak v neuvěřitelně strhující atmosféře zdolali Minnesotu, ve druhém kole v možná nejlepší sérii celého play-off Predators v sedmi zápasech. Poté přišla na řadu zmíněná stopka v podobě Zlatých rytířů a bylo po euforii. I tak to byla sezóna, která se navždy zapsala do historie klubu.

A souboje Jets s Vegas budou příští sezónu ještě pestřejší. Ve Winnipegu totiž mají dvojitou motivaci. Po vyřazení přišla ještě krádež Paula Stastnyho do města hazardu. Uvidíme, zda byl Stastny kamarád Byfugliena. Jestli ne, má se na co těšit.

Co stálo za povedenou sezónou?

Bezpochyby to bylo zlepšení defenzivy v čele s Hellebuyckem. Ten změnil letní přípravu a trenéra a bylo to znát. Stal se z něj druhý nejlepší gólman v lize, obrana byla pátá. Což je paradox, jelikož mnozí pasovali obranu Jets ještě před dvěma lety k těm nejhorším. Morrissey – Trouba, Enström – Byfuglien, Kulikov – Myers. Právě tyto obranné páry se postaraly o zmíněný úspěch, přičemž Enströma s Kulikovem později nahradil Chiarot s Morrowem, zahrál si i Poolman.

Po odchodu Stastnyho se uvolnilo místo druhého centra a na tento post se aktuálně nabízí dva kandidáti.

Bryan Little již mezi Ehlersem a Lainem hrál právě do trade deadline, jeho návrat do této formace tedy dává smysl. V play-off se mu ale velmi dařilo na křídle třetí formace. Hrával tam s Mathieu Perreaultem a Joelem Armiou. Druhý jmenovaný už ale obléká dres Habs, nahradit by ho tak mohl jiný Fin, Kristian Veselainen.

Vesalainen zažil přelomový rok ve finské nejvyšší soutěži, kde se přiblížil hranici bodu na zápas. Po skončení v Karpatu ohlásil přesun za Atlantik a třetí útok se tak zdá ideální startovací pozicí pro čtyřiadvacítku loňského draftu.

Druhá varianta mezi severská křídla je v Jacku Roslovicovi. Ten loni prokázal, že je na nejlepší ligu připraven, dostal se ale jen nejvýše do třetí formace. Výborně si rozumí s Kylem Connorem, s nímž strávil jeden velmi povedený rok na farmě. Lze jen těžko předpokládat, že by kouč Maurice rozdělil elitní útok Connor – Scheifele – Wheeler.

Jak je již zmíněno výše, Connor Hellebuyck změnil styl přípravy a sklidil za to ovoce i v sezóně. Nově příchozí Laurent Brossoit z Edmontonu se k týmové jedničce přidal a absolvoval s ním totožný způsob tréninku. I on by se tak teoreticky mohl stát lepším gólmanem a zapomenout na předešlý nevydařený ročník.

Server The Hockey News pasoval Jets v jeho ročence 2014 do role vítěze Stanley Cupu 2019. Odvážně, ale zdá se to být zase o kus reálnější. Mnoho hokejových fanoušků si přeje návrat trofeje do Kanady, Jets jsou spolu s Torontem hlavními aspiranty na vyplnění tohoto přání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.