bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Překvapivá výměna! Florida se zbavila Bollandova platu, ale platila zlatem

26. srpna 2016, 8:00

Vojtěch Balon

Tak tento trejd se rozhodně nečekal. Tom Rowe a John Chayka, nováčci na postech generálních manažerů a zároveň jedni z těch nejaktivnějších v letošní okurkové sezóně, upekli další výměnu. Panterům se podařilo odjistit toxický kontrakt královsky placeného náhradníka Davea Bollanda, nicméně do Arizony spolu s třicetiletým útočníkem poslali i jednoho ze svých nejzářivějších talentů.

Arizonský šéf Chayka svolil k převzetí Bollandovy smlouvy za podmínky, že k němu do letadla posadí i Lawsona Crouse, první volbu Cats v loňském draftu, který se konal právě na Floridě. Opačným směrem putují volby ve druhém a třetím kole draftu.

Panteři budou mít příští tři roky pod platovým stropem o celých 5,5 milionu dolarů volněji, které se jim určitě budou hodit při vyjednávání o nových smlouvách s Jonathanen Huberdeauem a Alexem Petrovicem. Navíc si uvolnili dvě místa na širší soupisce padesáti povolených podepsaných hráčů.

Devatenáctiletý Crouse byl před loňským draftem považován za jednoho z nejtalentovanějších útočníků k dispozici, proto bylo překvapením, že Cats spadl do klína z jedenácté pozice. Stále se mu věští velká budoucnost, v minulém ročníku za Kingston v Ontario Hockey League ale nasbíral "pouze" 62 bodů. Rodák z Mount Brydges v juniorce pravděpodobně zůstane i v příští sezóně, v Arizoně mu ale určitě dají šanci ukázat své schopnosti v přípravném kempu.

Tím spíš, když kvůli němu vyplatí Bollandovi v příštích třech letech celkem 16,5 milionu dolarů...

Zatímco Chaykův předchůdce Don Maloney musel ve finančně nestabilním klubu otočit každý dolar, sedmadvacetiletý nováček mezi generálními manažery dostal od nových majitelů volnost, které si zatím očividně užívá a může díky ní stavět obávaný tým budoucnosti. Z Detroitu získal za přibrání smlouvy Pavla Dacjuka (tohoto času hrajícího za SKA Petrohrad v KHL) vysokou volbu v letošním draftu použitou na zisk opěvovaného zadáka Jacoba Chychruna, hrůzu však budí především pohled na mladé útočníky patřící Kojotům.

Kromě již zavedených jmen Maxe Domiho a Anthonyho Duclaira se jedná třeba o Dylana Stromea, Christiana Dvoraka, Nicka Merkleyho, Brandona Perliniho, Laurenta Dauphina a další, do tohoto seznamu navíc přidejte nově získaného Crouse. Pokud Chayka najde způsob, jak všechny tyto hráče dostat pod smlouvy po vypršení jejich nováčkovských kontraktů, Yotes budou patřit k nejobávanějším týmům v lize...

Na závěr nezbývá než říct, že na papíře tato výměna vypadá jako výhra pro obě strany. Kojoti se na druhou stranu dostali na limit padesáti podepsaných hráčů a pod smlouvou ještě nemají šikovného útočníka Tobiase Riedera, dost možná se tak můžeme těšit na další změny...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.