bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přes dva a půl milionu za sběratelský kousek? Muž ze San Diega inkasoval balík za kartu McDavida

21. června 2020, 16:00

Matěj Hodoval

Sběratelé hokejových kartiček v případě možnosti získat cenný kousek do své kolekce musí sáhnout hluboko do kapes. Jednu takovou kartu nedávno prodal muž ze San Diega, jenž za ní inkasoval balík.

Ten muž se jmenuje John. Nejedná se vůbec o příznivce ledního hokeje či zkušeného sběratele. „Nemám k tomuto sportu žádný citový vztah,“ prozradil šťastlivec.

Jeho příběh je vskutku netradiční. Ke kartičce přišel vlastně jako slepý k houslím.

Johnův známý jej pozval na akci spojenou s otevíráním balíčků karet v jednom z obchodů v San Diegu. „Nedávno jsem odešel do důchodu poté, co jsem se třicet let živil jako tesař. Nikdy jsem kartičky nesbíral, ale minulý rok mě do toho zatáhl můj kamarád. Bavilo mě to,“ pokračoval muž.

O jakém kousku je vlastně řeč? Jedná se o podpisovou nováčkovskou kartu Connora McDavida ze speciální edice ze sezony 2015/2016. Na jednu takovou byste si museli připravit alespoň 50 tisíc dolarů.

Výše jmenovaný muž však měl ještě o něco větší štěstí. Jeho karta s McDavidem byla totiž sedmadevadesátá z devětadevadesáti vyrobených, její označení se tak shoduje s číslem, které kapitán Edmontonu nosí na svém dresu.

Aukce začala na 2,5 tisících, luxusní sběratelský kousek se nakonec vydražil za 113 176 dolarů (v přepočtu přibližně 2,6 milionů korun).

Cena kartičky by navíc měla ještě stoupat, vždyť mimořádný útočník oslavil v lednu své teprve třiadvacáté narozeniny. Předpokládá se, že se po konci své kariéry zařadí mezi ty největší velikány historie National Hockey League.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.