bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přestavba Devils přináší ovoce. Mladíci Hischier, Butcher a Bratt v debutu zářili

9. října 2017, 15:03

Vojtěch Balon

Od senzačního postupu do finále Stanleyova poháru v roce 2012 se New Jersey Devils pravidelně potáceli u dna tabulky, zdá se však, že na předměstí New Yorku se blýská na lepší časy. Svůj debut za soubor Johna Hynese si o víkendu odbyli Nico Hischier, Will Butcher a Jesper Bratt - a všichni tři zazářili.

Výrazně omlazený tým Devils v sobotu proti Coloradu podal skvělý výkon a dokráčel k pohodlnému vítězství 4:1. „Myslím, že všichni nováčci hráli výborně,“ poznamenal zkušený centr Adam Henrique, který už po čtyřech minutách zápasu otevřel skóre dorážkou střely Willa Butchera - bývalá opora University of Denver ve svém debutu nasbírala celkem tři asistence.

Nejvíce se očekávalo od Nica Hischiera, jedničky letošního draftu. Švýcarský mladík sice v soutěžním debutu v NHL nebodoval, zaujal ale nebojácnými kličkami a přehledem, který by mu mohli závidět i mnozí starší hráči. „Měl jsem husí kůži,“ přiznal autor šesti střel na branku. „Před prvním střídáním jsem byl trochu nervózní, ale potom jsem se už cítil dobře. Měl jsem pár šancí na vstřelení gólu, ale důležitější je, že se nám podařilo vyhrát,“ pravil osmnáctiletý Hischier.

Bývalý snajpr Halifaxu Mooseheads v juniorské QMJHL si už ve svém debutu získal respekt kabiny: zkušený Kyle Palmieri to schytal kolenem od coloradského obra Erika Johnsona, střízlík Hischier ale nezaváhal a okamžitě se vydal svého parťáka pomstít. „Kyle mi po zápase poděkoval. Tým je vždy na prvním místě,“ prohodil Hischier.

Zatímco od Butchera a Hischiera se velké výkony čekaly, devatenáctiletý Jesper Bratt je pro fanoušky Devils příjemným překvapením. New Jersey si Bratta loni vybralo až v šestém kole draftu a minulý ročník strávil bojovný útočník ve druhé švédské lize, v přípravném kempu ale předčil většinu ze svých vrstevníků a vybojoval si místo v prvním týmu. „Bylo to hodně emotivní,“ přiznal Jesper Bratt po debutu s bilancí 1+1.

Svěřence Johna Hynese čeká druhé utkání sezóny dnes od 21 hodin proti Buffalu a pokud máte v plánu tento duel sledovat, zkuste se na Hischiera, Butchera a Bratta zaměřit. Nudit se rozhodně nebudete.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.