bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přestavba Vancouveru bude pokračovat pod vedením Jima Benninga

16. února 2018, 13:00

Jiří Lacina

Majitelé Vancouveru Canucks dali generálnímu manažerovi Jimu Benningovi další čas na rekonstrukci trápícího se týmu. Čtyřiapadesátiletý bývalý obránce vede kanadskou organizaci od roku 2014 a aktuálně se nacházel v posledním roce smlouvy. Ta mu nyní byla prodloužena. Přestože tento údaj nebyl oficiálně zveřejněn, mezi novináře prosáklo, že by mělo jít o tři roky.

Canucks jsou v tuto chvíli druhým nejhorším týmem Západní konference a reálně hrozí, že se potřetí za sebou nekvalifikují do play off. Naposledy hrál Vancouver pohárové boje v roce 2015, kdy vypadl v prvním kole  v šesti zápasech s Calgary Flames.

„Je to náročné,“ řekl Benning k dosavadnímu průběhu týmové přestavby. „Porážky nejsou zábavné. Když jsem do funkce přicházel, věděl jsem, že to bude hodně práce. Nejnáročnější je hráčský vývoj. Někoho nadraftujete a pak se vám zdá, že by se nevyvíjí dost rychle.“

Jak šla letošní sezóna, zamýšleli se ve Vancouveru, zda podržet Benninga ve funkci nebo se vydat jiným směrem. Prezident Canucks pro hokejové operace Trevor Linden kroky svého kolegy pochválil a vyslovil se pro zachování kontinuity a dokončení rozdělané práce.

„Tohle je byznys orientovaný na výsledky,“ řekl Linden na tiskové konferenci v Rogers Areně. „Věděli jsme o výzvách, které jsou před námi. Současně však musím dodat, že se hodně věcí povedlo. Umožnit dosavadní manažerské skupině pokračovat bylo podle mne důležité. Věřím, že se budeme nadále zlepšovat.“

Jdeme správným směrem

Hezky se to poslouchá, ale bude to běh na delší trať. Vancouveru se v letošní sezóně nedaří, dává málo branek, z posledních sedmi zápasů šestkrát prohrál. Benning nicméně vidí pokroky.

Tak třeba mladý pravý křídelník Brock Boeser vede v 27 zásahy klubovou tabulku střelců a s 49 body je nejproduktivnějším hráčem. Hovoří se o něm jako o kandidátovi na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny. Bo Horvat se etabloval v elitního centra, dobře se sehrál zejména se Svenem Baertschim, jehož přivedl do týmu právě Benning.

„Když se na náš tým dívám, cítím, že jsme ušli dlouho cestu,“ říká klubový šéf. „Ano, naše hra byla místy nekonzistentní, ale za to podle mne hodně mohla také zranění. Hrajeme rychlý styl, chlapi tvrdě pracují. Myslím, že jdeme správným směrem.“

Benning nahradil v květnu 2014 ve funkci Mikea Gillise. Převzal mužstvo, jehož vrcholem byla finálová jízda z roku 2011, kdy dělila Vancouver od Stanley Cupu jediná výhra. Sám předtím pracoval právě pro tým, který Canucks nedovolil radost z poháru. Benning strávil v Bostonu sedm let jako asistent generálního manažera. Do Kanady odešel s pověstí muže, který dokáže chytře draftovat.

„Míníme se snažit hlavně o bojovnost, podle toho jsme draftovali. Naším základním cílem je vyhrávat a dostat se do play off,“ říká staronový generální manažer Canucks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.