bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přetrvávající problémy s kolenem. Gáborík kvůli nim možná nestihne ani přípravný kemp v září

26. dubna 2017, 15:15

Michal Sobotka

Kdysi býval obávaným střelcem, ale ony časy jsou dávno pryč. Slovenský hokejista Marián Gáborík se poslední roky trápí. Nejen herně, ale také zdravotně. V aktuální sezoně stihl pouze 56 utkání a už teď je reálné, že ani další sezona nebude kompletní. Jeho levé koleno jej možná nepustí do přípravy Los Angeles.

Ještě dva roky zpátky se zdálo vše ideální. Gáborík sice neodehrál kompletní ročník, ale 27 gólů v 69 zápasech byla slušná bilance. Jenže o sezonu později potíže přišly. V aktuálním ročníku pak vyvrcholily. Statistiky jsou víceméně podobné. Předešlý ročník zakončil s 22 body v 54 zápasech, teď 21 v 56.

Los Angeles se nepodívalo do play off a při klasických výstupních prohlídkách se dostalo také na kdysi čtyřicetigólového kanonýra. Jeho zdravotní potíže popsali Kings neurčitě jako „chronické problémy s levým kolenem“ a verdikt lékařů byl poměrně drsný. „Nejsme si jistí, zda bude dostatečně v pořádku na to, aby v září zahájil tréninkový kemp,“ znělo z jejich úst.

A to je samozřejmě problém pro obě strany. Ruku na srdce, Gáboríkovi už mnoho let v kariéře nezbývá, ale hlavně: z platového stropu klubu ukrajuje téměř pět miliónů dolarů. To není dobrá vizitka pro hráče, který odehraje do šedesáti utkání v sezoně a posbírá v nich dvacet bodů.

Levé koleno se zdá býti nejbolavějším místem v kabině Kings. Se stejným zraněním šli k výstupní prohlídce také Tyler Toffoli a Derek Forbort, ale jejich problémy nejsou podle lékařů ta vážné. Do přípravného kempu se dá do pořádku také obránce Alec Martinez, jenž léčí třísla.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.