bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Kings si předem pojistili Doughtyho, k úspěchu v play-off je má přivést Kovalčuk

14. září 2018, 19:00

Vojtěch Balon

V uplynulém ročníku se Los Angeles Kings po roční odmlce podívali do vyřazovacích bojů, kalifornský celek ale v prvním kole podlehl pozdějšímu finalistovi z Las Vegas hladce 0:4 na zápasy. Vedení klubu přesto nechalo kádr pohromadě, jedinou větší změnou v kabině Kings je příchod ruského kanonýra Ilji Kovalčuka.

Loni Kings vedl novopečený hlavní trenér John Stevens, který po sérii neúspěchů nahradil na střídačce trenérského veterána Darryla Suttera. Pod vedením bývalého řízného beka se Los Angeles probojovalo zpět do play-off, kalifornský celek obsadil první divokou kartu v Západní konferenci a postup si uhájil s čtyřbodovým náskokem na St. Louis.

Králové se mohli spolehnout především na nepropustnou defenzívu. Stevensovi svěřenci inkasovali za 82 zápasů základní části jen 203krát, což je nejmenší číslo v celé NHL. Obrana Kings pokračovala v nastaveném trendu i ve vyřazovacích bojích, přesto z toho byla porážka 0:4 na zápasy; Los Angeles totiž v nepravou chvíli selhal útok, Golden Knights se tak mohli radovat z postupu do druhého kola po výsledcích 1:0, 2:1pp, 3:2 a 1:0.

Matný útok má pozvednout Kovalčuk

Vedení klubu si uvědomilo, že pokud chtějí Kings zanechat v play-off lepší dojem, bude nutné posílit ofenzívu. A tak se také stalo, Los Angeles podepsalo žádaného kanonýra Ilju Kovalčuka, který se tak vrátí do NHL po pěti letech strávených v movitém Petrohradu. Už pětatřicetiletý rodák z Tveru podepsal tříletou smlouvu na necelých 19 milionů dolarů a v městě andělů se pokusí posedmé v kariéře atakovat metu 40 gólů za sezónu.

V přípravném kempu dostane šanci zabojovat o dres Kings útočník Emerson Etem, který po slibném začátku kariéry v zámořské profilize poněkud ustoupil ze slávy a minulý ročník strávil ve Švýcarsku. Naopak jistotu plnohodnotné smlouvy bude mít slovenský gólman Peter Budaj, jenž by měl po štaci v Tampě znovu plnit roli brankářské dvojky za Jonathanem Quickem.

Generální manažer Rob Blake dokázal kostru týmu udržet pohromadě, nové smlouvy nedostali jen Tobias Rieder (nově Edmonton), Christian Folin (Philadelphia) a zkušený Torrey Mitchell, který se vydal do švýcarského Lausanne. Naopak už s ročním předstihem se nového kontraktu dočkal hvězdný zadák Drew Doughty, který podepsal lukrativní osmiletou smlouvu, která mu ročně vynese 11 milionů dolarů.

Kings mají jeden z nejstarších kádrů v soutěži, který bude v nové sezóně o další rok starší a věkový průměr navíc zvedne příchozí Ilja Kovalčuk. Kompletní generační obměna kádru se chtě-nechtě blíží, v nadcházejícím ročníku budou mít hokejisté Los Angeles jednu z posledních možností zaútočit na třetí Stanley Cup od roku 2012.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.