bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Proces pokračuje. Potvrdí Devils formu z minulé sezóny?

18. září 2018, 19:00

David Panuška

Byli tipováni na dno ligové tabulky, ale překvapili a dostali se do play-off, kde v prvním kole potrápili favorizovanou Tampu Bay. A to je jen začátek. Ray Shero buduje silnou organizaci, která míří vysoko. Udělají Devils krok kupředu? Úspěšný tým zůstal téměř kompletní, to je základ úspěchu.

Devils naskočili do ročníku 2017/2018 úspěšným debutem proti Coloradu, objevili se ve vodách zajišťující play-off, kde zůstali až do konce základní části. Stěžejním prvkem byl podpis mladého obránce Willa Butchera, zázrak v podání Jespera Bratta, jenž jako borec ze sedmého kola zapadl skvěle do týmu a samozřejmě sehraná dvojka v podání Hall-Hischier.

Devils zakončili sezónu se ziskem sedmadevadesáti bodů, a to hlavně díky neskutečnému finiši. Svěřenci Johna Hynese vyhráli hned sedm duelů z posledních deseti a skončili tak o bod před Floridou. Celek z Newarku měl slušné přesilovky, úspěšnost využití šla přes 21%, jestě lepší byli Devils v oslabení (81,8% a 8. místo v celé soutěži). New Jersey jen musí zlepšit vhazování, se 47% byli druhým nejhorším mužstvem celé soutěže.

Hvězdou týmu se stal Taylor Hall, jenž v základní části nasbíral 93 bodů, a to ještě šest duelů vynechal! Právě si jednička draftu z roku 2010 došla pro Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče základní části. Skvělý ročník ale zažili například nováčci Nico Hischier (52 bodů) a obránce Will Butcher (44 bodů). Téměř polovinu duelů odchytal shodně Keith Kinkaid a Cory Schneider. První jmenovaný jedničku Devils při zranění parádně zastoupil (91,3 zákroků).

Vyvážená obrana i útok. Sehranost může být rozhodujícím faktorem

Devils podepsali téměř všechny hráče, kteří nastupovali v červenočerném v posledním ročníku. Smlouvu Ray Shero nepodepsal s Patrickem Maroonem a Michaelem Grabnerem. Oba hráči přišli před trade deadline. Maroon v Newarku hrál skvěle, ale rozhodl se pro návrat domů. Ztráta Michaela Grabnera úplně mrzet nebude, v Devils se mu moc nedařilo. 

Spolehlivá brankářská dvojka, již několikátý rok stejná. V obraně se bodově dařilo Butcherovi, Seversonovi či Vatanenovi. Všichni to jsou v podstatě mladí beci, kteří jsou zářnou budoucností pro Devils. Celek opustil John Moore, který podepsal celkem tučný kontrakt v Bostonu. V letošním draftu navíc Devils pickli obránce Smitha, jenž bojuje o smlouvu v tréninkovém kempu a trenérům se údajně dost líbí.

Útok Devils začíná být slušný a měl by nahánět strach brankářům soupeře. Když nebudeme hrát fenomenálního Taylora Halla, mají Devils obrovskou budoucnost v Hischierovi. Gólovým hráčem je také Kyle Palmieri a v posledním ročníku zářil také Jesper Bratt, mladičký švédský hráč, jenž byl draftován až v sedmém kole! Přelomová sezóna dost možná čeká Pavla Zachu, v povedenější ročník doufá talentovaný Marcus Johansson. 

Devils navíc mohou spoléhat také na Milese Wooda, který ovšem dosud nebyl podepsán. V minulém ročníku se dostal na metu devatenácti branek, bodově se dařilo také Noesenovi a Colemanovi, kteří odehráli téměř celou sezónu ve čtvrté lajně.

Žádné extra oslabení ani posílení

Jak už jsem zmiňoval, moc velké změny se v kádru Devils neudály. Nebyl důvod. Celek opustil obránce John Moore a útočníci Maroon, Grabner, Hayes či Gibbons. Posila do prvního týmu nepřišla téměř žádná, jen Drew Stafford si vybojoval zkoušku v týmu, kde strávil poslední ročník.

Na farmu Devils podepsali obránce Erica Grybu, Johna Ramageho či ruského Jegora Jakovleva. Do útoku přišel v AHL produktivní Eric Tangradi, smlouvy podepsali mladíci Jegor Šarangovič a Slovák Marián Studenič. Do týmu se bude chtít probít Joey Anderson či Michael McLeod, vysoké draftové výběry z minulých let.

Soupeři budou vědět o síle Devils

Některé týmy nejspíše nečekaly, co je v silách trojnásobného držitele Stanley Cupu. Devils překvapovali a poklonu jim během sezóny vysekl nejeden trenér či hráč. Hodně bude záležet na brankářích, Cory Schneider neměl úplně nejlepší sezónu. Nedá se úplně určit, kdo bude jedničkou v nadcházející sezóně.

Ofenzivní síla Devils je slušná a několikrát omílaná kompaktnost/sehranost může sehrát velkou roli. Tým bude téměř stejný, což může přinést obrovskou sílu směrem dopředu. Devils to nebudou mít lehké, Metropolitní divize je narvaná a Carolina může být podobně nebezpečná.

I tak si ale myslím, že si Devils v play-off zahrají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.