bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prezident Bostonu: Pastrňáka chceme, kontrakt ale musí dávat smysl

1. září 2017, 12:00

Jiří Lacina

Ty případy z minulosti dobře známe. Například Nikita Kučerov se loni rozhodl hrát vabank až do samého začátku sezóny. S Tampou Bay se jako chráněný hráč dohodl na nové tříleté smlouvě až 11. října. Také David Pastrňák se zřejmě letos se svým agentem rozhodl jít až na samou hranu. Žádný návrh kontraktu ze strany Bruins zatím neakceptoval.

Klub šel tak daleko, že dokonce nedávno zveřejnil, jakou nabídku má český hráč na stole. Další prohlášení následovalo vzápětí. Poslední srpnový den odcitovaly zámořské zdroje prezidenta Bostonu Bruins Cama Neelyho, někdejšího vynikajícího hokejistu.

„Abychom byli upřímní, nemáme odpověď na to, co vlastně požadují,“ řekl Neely k chování Pastrňákova agenta. „Nicméně věřím, že to dotáhneme. David se vyjádřil, že to tady má rád a chce u nás hrát. Chceme ho tady, musí nám to ale dávat smysl.“

Jednadvacetiletý český útočník odešel už v šestnácti letech do Švédska, odkud se prosadil do NHL. Před třemi lety byl nejmladším hráčem slavné zámořské ligy. Má za sebou vynikající sezónu, ve které nasbíral 70 bodů (34+36). V počtu bodů i nastřílených branek byl v Bostonu lepší jen Brad Marchand.

Pastrňák by se zřejmě rád platově přiblížil Leonu Draisaitlovi, který 16. srpna podepsal s Edmontonem osmiletou smlovu na 68 miliónů dolarů. Stejně starý Němec táhnul loni s McDavidem ofenzivu Oilers, které přispěl 77 body (29+48). „Každý mluví o Draisaitlově kontraktu, ale to je jen jeden hráč. Nejde o větší množství hokejistů ani tržní trend, ale o jednoho hráče. Trh se nezměnil tak, jak si někteří lidé myslí,“ je přesvědčený Neely.

Čechův agent J.P. Barry v odpovědi na email bostonského novináře Stevea Conroye sdělil následující: „Bruins si jsou vědomi, že dosavadní nabídky neodpovídají Davidově postavení na trhu, tak jak ho cítíme. Plánujeme prodiskutovat osmileté maximum, uvidíme, zda nejdeme nějaké průsečíky.“

Neely si ale stěžuje, že jednání v posledních týdnech nepokročila. „Chybí dialog. Zpočátku jsme se bavili, padla nabídka, postrádáme ale nějakou zpětnou reakci, abychom věděli, kam směřujeme,“ říká klubový prezident. „Dokud nebudeme vědět, jak smýšlí a co hledají, žádný dialog nezačne.“

Pokud jde o Pastrňákovy spoluhráče, zůstávají klidní. „Nedělám si starosti, proč to všechno tak trvá. Určitě bych si přál, aby to vyřídili co nejdřív, ale nakonec je to hlavně obchod,“ řekl nedávno Patrice Bergeron, který si v příští sezóně vydělá 8,75 miliónu dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.