bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Price se vrací do branky Montrealu, Calgary musí zabrat

21. března 2018, 20:05

Matyáš Krahulík

Základní část NHL nám dnes v noci nabízí kvalitní menu v podobě čtyř zápasů. Carey Price se vrátí do branky Canadiens v souboji s Pittsburghem, Calgary potřebuje zabrat proti Anaheimu a Blues doma přivítají silný Boston.

0:00 Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens

Penguins, kteří by rádi zaútočili na třetí vítězství ve Stanley Cupu v řadě, mají velmi dobře nakročeno k dalšímu postupu do play off. Tým poskládaný kolem Crosbyho či Malkina, si na nepostupové příčky vypracoval slušný šestibodový náskok, o který by ve zbytku základní části rozhodně neměl přijít.

Největším tahounem Pens letos není kapitán Sidney Crosby, ale jeho dlouholetý parťák Jevgenij Malkin. Ten nasázel již čtyřicet branek a stále tak má šanci získat Maurice Richard Trophy. Kromě toho by mohl zaútočit i na Art Ross Trophy, protože na svého krajana Kučerova ztrácí jen pět bodů.

V Montrealu naopak vědí, že letos to na play off stačit nebude. Canadiens, do jejichž branky se dnes vrátí uzdravený Carey Price, prohráli osmkrát z posledních deseti duelů a v tabulce Východní konference jsou třetí od konce. O tom, kdo je v dnešním utkání favoritem, proto nemůže být pochyb.

Očekávaní brankáři: Matt Murray – Carey Price 

0:00 Buffalo Sabres – Arizona Coyotes

Kdyby v NHL existovala možnost sestupu do nižší soutěže, tento zápas by byl typickým soubojem o záchranu. Sabres i Coyotes se na postupové příčky dívají z uctivé vzdálenosti a sezónu tak pouze dohrávají. 

Při srovnání současné formy obou celků je na tom trochu lépe Arizona, která se v poslední době zvedla a začala sbírat body. Kojotům se dokonce podařilo odlepit z posledního místa, kde byli prakticky po celou sezónu, a v tuto chvíli jsou v tabulce třetí od konce. 

Co se vzájemných soubojů týče, je na tom daleko lépe domácí mužstvo. Šavle vyhrály čtyři z posledních pěti střetnutí, která mezi sebou tyto dva týmy odehrály. Do branky Coyotes navíc opakovaně nastřílely pět a více gólů.

Očekávaní brankáři: Chad Johnson – Antti Raanta

1:00 St. Louis Blues – Boston Bruins

Blues stále mají dobrou šanci na postup, ale v následujících utkáních potřebují zabrat. Deset zápasů před koncem základní části ztrácejí na postupové příčky tři body a z posledních deseti duelů vyhráli jen polovinu.

Pozice Bostonu je daleko jistější. Bruins jsou na druhém místě v Atlantické divizi hned za suverénní Tampou a již dnes mohou atakovat magickou hranici 100 bodů. Play off tedy mají téměř zajištěné.

Medvědi excelují především v útoku. Jejich ofenziva je statisticky třetí nejproduktivnější v soutěži za Tampou a Vegas. S tím souvisí i velmi dobrá úspěšnost přesilovek.

Očekávaní brankáři: Jake Allen – Anton Chudobin

2:30 Calgary Flames – Anaheim Ducks

Calgary se dlouho drželo na dosah od postupových příček, ale v poslední době mu pořádně teče do bot. Flames prohráli tři utkání v řadě a na druhou divokou kartu nabrali již šestibodový deficit, který se jim bude jen velmi těžko dohánět. Dá se říct, že pokud dnes prohrají, z boje o play off téměř definitivně vypadnou.

Anaheim se může pyšnit lepším postavením v tabulce i lepší formou, než jeho dnešní soupeř. Ducks vyhráli poslední tři utkání a ve svých rukou drží druhou divokou kartu na Západě. Postup tedy rozhodně nemají jistý, ale jsou na dobré cestě.

Kačerům pomáhá hlavně kvalitní defenziva. Hráči Anaheimu si udržují pátý nejnižší průměr inkasovaných branek na zápas v rámci celé NHL, a kromě toho mají i pátou nejúspěšnější hru v oslabení.

Očekávaní brankáři: Mike Smith – John Gibson

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.