bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přijde Toronto o elitního střelce? Kadri míří před disciplinárku

13. dubna 2018, 18:00

Jan Vojkůvka

Toronto Maple Leafs mají zaděláno na pořádný problém. V prvním utkání úvodního kola play-off nejen, že prohráli s Bostonem 1:5, ale pravděpodobně je čeká i ztráta centra druhé formace Nazema Kadriho, který musí před disciplínární komisi kvůli faulu proti Tommymu Wingelsovi.

Incident, při kterém Kadri nešetrně narazil Wingelsovu hlavu na mantinel, se odehrál v polovině třetí třetiny. Útočník Toronta za svůj zákrok obdržel trest na pět minut + do konce utkání.

Celé akci předcházel souboj u mantinelu, při kterém Wingels trefil loktem Mitchella Marnera, což Kadriho údajně vyprovokovalo. „Viděl jsem, jak zasáhl Mitchovu hlavu a rozhodčí to neodpískal. Když se otočil k mantinelu, rozhodl jsem se ho trefit,“ popisoval Kadri. „Kdyby zůstal stát, nic špatného by se nestalo, ale on upadl. Neměl jsem v úmyslu ho zasáhnout takovým způsobem,“ sypal si popel na hlavu.

Jestli ale Kadriho obhajoba uspěje i při pátečním slyšení komise pro bezpečnost hráčů, není jisté. A pro Toronto by Kadriho suspendace byla velkou ztrátou. Sedmadvacetiletý centr v posledních dvou sezonách nastřílel shodně 32 branek a patři k nejlepším střelcům týmu, jejichž pomoc tým v sérii proti Bostonu nutně potřebuje.

Kadri by přitom nebyl prvním potrestaným během letošního play-off. Jednozápasovou suspendaci vyfasoval útočník Los Angeles Drew Doughty za úder do oblasti hlavy v prvním duelu proti Vegas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.