bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přijel jsem na šampionát, abych zapracoval na aspektech své hry, hlásí Nylander

15. května 2019, 9:00

Jiří Sameš

Útočník Toronta Maple Leafs William Nylander určitě bude chtít co nejrychleji zapomenout na letošní neúspěšnou sezonu. Pomoci mu k tomu může svým způsobem právě probíhající mistrovství světa v ledním hokeji na Slovensku.

V sezoně 2017-2018 William Nylander v 82 zápasech vstřelil 20 gólů a zapsal celkem 61 kanadských bodů. Byl třetím nejproduktivnějším hráčem Maple Leafs.

Po skončení ročníku mu vypršel tříletý nováčkovský kontrakt. Díky velmi kvalitním výkonům měl možnost říct si o slušné peníze. Avšak trochu přestřelil.

Švédský hokejista, narozený v kanadském Calgary, si podle všech dostupných informací zažádal o osmiletou smlouvu s průměrnou výší 8,5 milionů dolarů. Generální manažer Toronta Kyle Dubas mu přitom nabízel osmiletou dohodu s průměrnou výši 6,5 milionů dolarů.

Začaly tedy dlouhosáhlé tahanice, které skončily až 1. prosince. Dost možná i proto, že Nylander měl tak trochu nůž na krku. Pokud si totiž letos chtěl zahrát v National Hockey League, byl právě první prosincový den jeho poslední možností.

Osmý muž draftu 2014 s Javorovými listy nakonec podepsal šestiletou smlouvu na celkem 45 milionů dolarů.

Kvůli vyjednávání o novém kontraktu Nylander zmeškal prvních 28 zápasů Maple Leafs. Do tempa se následně dostával hodně těžce.

Na svůj první gól čekal až do dvanáctého utkání. Do té doby si připsal pouze dvě asistence.

Zlepšení nepřicházelo. V základní části konečně za 54 zápasů vstřelil sedm gólů a zaznamenal celkem 27 kanadských bodů. Jednalo se pochopitelně o velké zklamání.

„Každou sezonu se najde nějaký hokejista, kterému se nezadaří podle očekávání," řekl na svou obhajobu Nylander.

Spravit chuť si on a celek z kanadské metropole mohli v následném play-off. V prvním kole narazili opět na Boston Bruins, opět přitom ale na velkého rivala nestačili v sedmizápasové bitvě.

Šampionát zatím vychází na jedničku

Po neúspěšné sezoně se Nylanderovi naskytla příležitost reprezentovat Švédsko na mistrovství světa u našich sousedů. 

„Letos jsem toho moc nenahrál. Reprezentace tak byla jasnou záležitostí. Neváhal jsem," sdělil Nylander před startem šampionátu.

Na vysoce prestižním turnaji zatím třiadvacetiletý hokejista předvádí velmi dobré výkony.

V úvodních třech zápasech nasbíral za dva góly a šest asistencí celkem osm kanadských bodů (je nejproduktivnějším hráčem). Zapsal také 12 střel na bránu a osm kladných bodů do tabulky pravdy.

Vydařilo se mu především poslední (pondělní) utkání, 13. května, proti Norsku, ve kterém si připsal celkem hned pět kanadských bodů - gól, čtyři asistence. Švédové zvítězili vysoko, 9:1.

„Přijel jsem na šampionát, abych zapracoval na aspektech své hry a pokusil se o jejich zlepšení," prohlásil Nylander.

„Zatím je to tady zábava. Myslím, že máme kvalitní mužstvo. Chvíle zde si moc užívám," zmínil ještě.

Na mezinárodní scéně si Nylander počínal úspěšně už v minulosti.

Řeč je o mistrovství světa 2017, kde byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem. V 10 zápasech zaznamenal za sedm gólů a sedm asistencí celkem 14 kanadských bodů a s týmem dosáhl na zlato.

Bude se opakovat stejný scénář i letos? Pro severskou zemi je ve hře třetí triumf v řadě za sebou.

Tre Kronor si po úspěchu nad Norskem připsali druhou výhru na turnaji. V tabulce skupiny B jim aktuálně patří třetí místo se ziskem šesti bodů.

„Byla zábava hrát tenhle zápas. Důležité je ale hlavně to, že se nám podařilo uspět. Musíme na tom stavět do budoucích mačů," pronesl Nylander po výhře nad Nory.

Příští duel Švédsko odehraje ve čtvrtek, 16. května, kdy se od 16:15 střetne s Rakouskem. 


Výsledkový servis z MS 2019 na Slovensku

(Úterý, 14. května 2019)

Velká Británie - Dánsko 0:9 (0:3, 0:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. J. Jensen (Eller, M. Lauridsen), 10. Bau (Boedker, Regin), 13. Poulsen (Olesen), 22. Bruggisser (Boedker, Madsen), 24. Eller (Jensen Aabo, Regin), 25. Nicklas Jensen (Eller, M. Lauridsen), 31. Nicklas Jensen (Storm, Eller), 36. Poulsen (J. Jensen, Olesen), 52. Poulsen (Jakobsen).

Itálie - Lotyšsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Ro. Bukarts (Rich. Bukarts, Meija), 39. Marenis (Gegeris, Freibergs), 60. Blugers (Balcers, Keninš).

Německo - Francie 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer – 25. Fleury (Bozon, Manavian).

Švýcarsko - Rakousko 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 20. Fiala (Hischier, Praplan), 54. Josi (Loeffel, S. Moser), 59. Kurashev (Hischier), 60. Andrighetto (Diaz, Praplan).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.