bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přinese Calder Trophy překvapení? Favorizovaný Barzal zná své soupeře

23. dubna 2018, 10:00

Jan Vojkůvka

Byl to jednoznačně rok Mathew Barzala. Dvacetiletý útočník New Yorku Islanders ve své první kompletní sezoně zaznamenal v průměru více než bod na zápas a směle může pokukovat po zisku Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezony. O své slovo se však hlásí také Brock Boeser z Vancouveru a Clayton Keller z Arizony.

Všechny tři hokejisty, kteří byli nominováni na letošní cenu pro nejlepšího nováčka ligy, spojují zkušenosti se soutěží už ze sezony 2016/17. Všichni tři však také odehráli první kompletní ročník až letos, díky čemuž se mohou zařadit po bok posledních držitelů trofeje, kterými byli Jonathan Huberdeau, Nathan MacKinnon, Aaron Ekblad, Artemi Panarin a loni Auston Matthews.

Asi nikdo ale nepochybuje o tom, že by se nováčkem roku měl stát dvacetiletý ostrovan Mathew Barzal. Sezona newyorského celku sice nebyla úspěšná a Islanders podruhé za sebou schází v play-off, světlou stránkou a příslibem do budoucnosti se staly výkony mladého Barzala.

V 82 zápasech nastřílela šestnáctka draftu 2015 22 branek a přidala 63 asistencí. Po zásluze se Barzal stal vítězem kanadského bodování svého týmu a rovněž nejlepším nahrávačem. 

Ohrozit se zdánlivě neotřesitelnou pozici Barzala mohou Brock Boeser s Claytonem Kellerem.

Devatenáctiletý Keller se stal nejlepším střelcem a nejlepším nahrávačem trápící se Arizony s 23 brankami a 42 asistencemi. Jednadvacetiletý Boeser v 62 zápasech za Vancouver nasbíral 55 kanadských bodů (29+26) a byl nejlepším střelcem týmu, který jen o tři body porazil v Západní konferenci poslední Coyotes.

O držiteli Calder Trophy, stejně jako o vítězích dalších ocenění NHL, se rozhodne v červnu v Las Vegas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.