bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přinesli jste pohár domů, přivítal Trump loňské vítěze. Tři muži v Bílém domě scházeli

26. března 2019, 16:00

Jan Vojkůvka

Dva týdny před koncem základní části se hráči Washingtonu vydali na tradiční návštěvu Bílého domu s vybojovaným Stanley Cupem za sezonu 2018/19. V poměrně vřelé atmosféře se americký prezident Donald Trump rozplýval nad chloubou, na ní si během své kariéry rozhodně nesáhne každý hokejista. „Přinesli jste Stanley Cup domů,“ cituje Trumpovo přivítání týmu z hlavního města oficiální web NHL.

„Vítáme tím nejdůležitějším způsobem celý tým Capitals,“ uvedl Trump po příchodu hokejistů do Oválné pracovny, kde ke schůzce s americkým prezidentem došlo. „Jsou to vítězové. Vědí, jak vyhrávat a mám pocit, že to dokážete znovu,“ vyřkl důvěru ve schopnosti hráčů Washingtonu, kteří budou v play off Stanley Cup už za pár týdnů obhajovat.

„Máte srdce šampionů. Chci vám hlavně popřát hodně štěstí. Ve Washingtonu se o ničem jiném nemluví. Nikdo nechce mluvit o ničem jiném, takže byste měli vyhrát hodně rychle, abychom se mohli vrátit do práce,“ zasmál se Trump.

Capitals dorazili do Bílého domu okolo druhé hodiny odpoledne a čekala na ně 45 minut dlouhá prohlídka v Západním křídle. Poté čekali v Rooseveltově pokoji, než byli přijati prezidentem v Oválné pracovně. Spolu s hráči, realizačním týmem a majitelem Washingtonu dorazili na schůzku i komisař NHL Gary Bettman, či jeho zástupce Bill Daly. 

„Je pro nás obrovskou poctou, že tu můžeme být a potkat vás osobně,“ řekl kapitán Washingtonu Alex Ovečkin prezidentu Trumpovi. „Pokusíme se o to letos znovu. Máme stejný tým, zkušený tým. Dobrou partu kluků a zkusíme ho obhájit,“ pokynul směrem ke Stanley Cupu.

Na návštěvu Bílého domu nakonec nedorazili tři členové vítězů Stanley Cupu z minulé sezony. Vedle Devanteho Smithe-Pellyho, který už v červnu prohlásil, že k prezidentovi nepůjde, jelikož je dle jeho názoru rasista a sexista, se rozhodli tradiční setkání vynechat brankář Braden Holtby a útočník Brett Connolly.

Zatímco Connolly svým postojem vyjádřil podporu právě Smithu-Pellymu, alespoň tedy dle jeho slov, Holtbymu se nelíbí Trumpův postoj k LGBT komunitě. „Já a má rodina věříme ve svět, kde se k lidem přistupuje bez ohledu na to, do jakého těla se narodili. Zeptali jste se mě, na jaké jsem straně, a myslím, že je to vcelku jasné,“ řekl minulý týden

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.