bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Případ Tavares se začíná rozjasňovat. Blíží se Islanders dohodě se svým kapitánem?

16. června 2018, 19:00

Petr Sumbal

Sezóna NHL skončila, známe vítěze i poražené. Přichází léto a na paškál se jako již tradičně dostávají jiná témata. Řeší se brzy nadcházející draft, ale také se čile probírá, kteří hráči změní nebo nezmění svůj dres. Jedním takovým případem je také John Tavares, asi největší ryba v rybníku budoucích nechráněných volných hráčů.

Případ Tavares v posledních dnech čile zásobuje zámořské servery. Nejrůznější experti se předhánění v názorech, zda by měl Tavers po devíti letech v New Yorku Islanders změnit adresu nebo raději v dresu Ostrovanů zůstat. V poslední době, zdá se, převažuje druhá varianta. Podle kanadského serveru Sportsnet se dohoda Islanders s jejích kapitánem blíží.

Trh s volnými hráči se v NHL otevře už 1. července. Už za dva týdny by se tak John Tavers stal asi nejžádanějším hráčem pro všechny týmy, které by si ho mohly dovolit vmáčknout pod svůj platový strop.  Přesně stejnou dobu mají ideálně Islanders na to, aby se svým klíčovým hráčem dospěli k úspěšné dohodě.

Fanoušci Newyorčanů jsou napnutí, jak tenhle případ dopadne a podle posledních zpráv ze zámoří by pro ně měl mít šťastný konec. „Šance na to, že zůstane, se pořád zvyšují,“ prohlásil v týdnu reportér stanice Sportsnet Chris Johnston, který má možnost celou záležitost z blízka sledovat. „Momentálně bych řekl, že John Tavares zůstane i nadále členem organizace New York Islanders.“

O co Johnston své tvrzení opírá? Dle jeho informací probíhá mezi hráčem a generálním manažerem Islanders Louem Lamoriellem intenzivní jednání, které by mělo vyústit novou smlouvou. „Od té doby, co Lamoriello přišel do klubu, spolu s Tavaresem vedli hodně diskuzí. A možná už je dokonce na stole dohoda, která by zaručila Tavaresovo setrvání.“

„Jsme samozřejmě pár dní od doby, kdy bude moci Tavares začít diskuze i s ostatními týmy, “ připomíná Johnston, že Islanders musí jednat hlavně rychle, dokud jsou jediní, kdo může s hráčem jednat. „Potom by se mohly věci ještě změnit, ale momentálně to vypadá, že Tavarese větry zavanou zpět k Islanders.“

Když se vydáme do blízké minulosti, zjistíme, že podobný případ se řešil před dvěma léty. Kontrakt měl tehdy vypršet Stevenu Stamkosovi, který byl pro Tampu podobně zásadní, jako je dnes Tavares pro Islanders. Stamkos tehdy, jak známo, nakonec s Tampou podepsal novou dohodu na 8,5 milionů dolarů za sezonu. O podobnou sumu, možná i vyšší, by si mohl říct také Tavares, který doteď bral „pouze“ 5,5 milionů ročně. K rozuzlení případu Tavares dost možná dojde už v nejbližších dnech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.