bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Příprava na premiérový ročník v Arizoně? Jeník si zahraje ve Finsku

29. října 2020, 10:30

Adam Bagar

Útočník Jan Jeník začne sezonu ve Finsku, na spolupráci se domluvil s týmem Imatran Ketterä v tamní Mestis. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Progresivní útočník loni zaznamenal velký vzestup a sahal po prvním týmu Coyotes. V barvách Hamiltonu válel a patřil k nejlepším hráčům juniorské Ontario Hockey League. Ve 27 zápasech se zaskvěl parádními 56 body za 22 branek a 34 nahrávek.

Jenže pak přišel domácí šampionát dvacítek v Ostravě, kde si Jan Jeník vážně poranil koleno a zbytek ročníku strávil na marodce. Nyní už je ale úplně fit a ve 20 letech se těší na premiérový ročník v Arizoně, které se vloni v březnu upsal na tři roky.

Zámořské soutěže začnou kvůli epidemii koronaviru později, Jeník se tak rozehraje na severu Evropy. Ve druhé nejvyšší finské soutěži oblékne dres týmu Imatran Ketterä, ve kterém by měl být šikovný český forvard jediným zahraničním hráčem.

„Jan Jeník je pro Česko i Arizonu velikým příslibem do budoucna. Jde o velice talentovaného hráče,“ těší sportovního ředitele finského klubu Turkku Partanena, že Coyotes zvolili pro přípravu mladíka na nový ročník NHL či AHL právě Ketteru.

Jeník už dorazil do Finska na začátku týdne, k týmu se však připojí až po absolvování povinné karantény. První utkání pak za svůj nový klub odehraje po reprezentační přestávce, kdy se Ketterä v sobotu 14. listopadu střetne s mužstvem SaPKo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.