bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pro Guentzela zřejmě skončila sezóna

2. ledna 2020, 17:29

Josef Potůček

Kalendářní rok 2019 uzavřelo v Pittsburghu nemilé oznámení pittsburského generálního manažera Jima Rutherforda, že se tamní útočník Jake Guentzel podrobil úspěšné operaci ramene, která si vynutí čtyř až šestiměsíční rehabilitaci, což i v případě naplnění té optimističtější prognózy znamená, že toho času nejproduktivnější hráč Pens se v základní části již neobjeví.

Ironií osudu je skutečnost, že Guentzel nezmeškal od své nováčkovské sezóny v NHL jediný zápas. Odehrál kompletní předloňský i loňský ročník a v tom současně probíhajícím byl připraven ke všem 39 utkáním.

Fatálním se mu stal střet s ottawským obráncem Thomasem Chabotem bezprostředně poté, co vsítil svoji dvacátou branku v sezóně a zaznamenal dvoustý bod v NHL. Po nekontrolovaném pádu na hrazení si poranil pravé rameno, které mu bylo hned následující den operováno lékařským týmem v pittsburské Presbyteriánské nemocnici.

Pro Tučňáky je jeho ztráta obrovskou ranou. Navzdory již brzy očekávanému návratu jejich kapitána Sidney Crosbyho (kýla) či Nicka Bjugstada (břišní svaly) je zřejmé, že pittsburští budou muset náhle vzniklou díru v sestavě zacelit na přestupovém trhu. Alex Galchenyuk a Patric Hornqvist totiž nezažívají povedenou sezónu a jakožto příhodná náhrada za Guentzela se ani jeden z nich nejeví. Švédský forvard se navíc letos také potýká se zraněním.

„Je to těžké,“ řekl trenér Penguins Mike Sullivan o ztrátě Guentzela po úterním tréninku. „Jeho hra letos mluvila za vše. Je konzistentním hráčem, který patří k ligové elitě. Vím, jak spoluhráči i ostatní trenéři oceňují, co do hry vnáší. Nebude snadné ho nahradit.“

Spoluhráč pětadvacetiletého rodáka z nebraské Omahy Jared McCann přitakává: „Je to na hov**. On (Guentzel) je velkou částí našeho týmu. Bude těžké se obejít bez hráče, který za nás tolik bojuje.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.