bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Problém pro Isles. Před play-off se zranil Halák, chybět bude šest týdnů

10. března 2016, 10:00

Vojtěch Balon

New York Islanders řeší pár týdnů před začátkem vyřazovacích bojů pořádný problém. V úterním zápase s Pittsburghem se totiž nešťastně zranila brankářská jednička Jaroslav Halák, slovenský reprezentant by měl podle prvotních odhadů chybět zhruba šest týdnů.

Jak se to stalo? Celá situace vypadala zprvu nevinně - Halák šel do klasického rozkleku proti střele od modré, ale zničehonic sebou plácl v bolestech na led. Do konce zápasu zbývalo už jen necelých pět minut, třicetiletého rodáka z Bratislavy mezi třemi tyčemi vystřídal jeho kolega Thomas Greiss.

Právě německý gólman nyní bude nadějí Isles, poněvadž přestupová uzávěrka už je dávno za námi a neprověření "farmáři" Jean-Francois Berube s Christopherem Gibsonem jen těžko dostanou výraznější roli. "Stává se to. Když do zápasu nastoupíte v takovéto situaci, rychle se do toho dostanete. Kluci přede mnou odvedli skvělou práci, moc jsem se nezapotil," pochvaloval si po zápase Thomas Greiss.

Zatímco Halák už ve vyřazovacích bojích odchytal třicet zápasů a v roce 2010 dovedl Montreal k překvapivému úspěchu v podobě účasti ve finále Východní konference, rodák z Füssenu v play-off nejlepší ligy světa nastoupil jednou jedinkrát. Zkušený cestovatel ale zažívá životní sezónu a pyšní se o celé procento lepší úspěšnosti zákroků než jeho známější kolega.

Thomas Greiss se o zápasovou porci dělí se svým slovenským konkurentem rovnoměrně, větší zápasová zátěž by se tak neměla projevit na jeho výkonnosti. Alespoň v to tedy v Brooklynu doufají. Otázkou ale zůstává, jak se přizpůsobí tempu vyřazovacích bojů. Vzpomeňme třeba na Anderse Lindbäcka, jenž předloni zaskakoval v tampské svatyni za zraněného Bena Bishopa a v prvním kole proti Montrealu pohořel jako novinový papír politý gelovým podpalovačem...

Napíše bez pěti kil metrák vážící "Jesus Greiss" lepší příběh? Ať tak či onak, Jaroslavu Halákovi přejeme brzké uzdravení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.