bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Problémový Trouba je opět bez smlouvy, tentokrát by se minulý scénář odehrát neměl

6. června 2018, 17:20

Jakub Hromada

Za pár měsíců to budou přesně dva roky, co Jacob Trouba vynechal celý přípravný kemp a 15 zápasů, jen aby hrál za slušný peníz. Nakonec z toho byla dvouletá smlouva, při které si vydělal celkem 6 miliónů amerických dolarů. Teď jeho podpis opět končí.

 „Sezóna před chvílí skončila a já si jsem jist, že si v dohledné době sednu s agentem a Kevinem Chaveldayoffem a něco z toho vyplyne,“ konstatoval Jacob Trouba.

„Jacob je velice upřímný a já to oceňuji a respektuji. Jsem tady, abych odvedl svou práci a vytvořil tak co nejlepší situaci jak pro mého klienta, tak pro samotný klub,“ prohlásil Kurt Overhardt, pod jehož křídla patří i například nashvillská dvojice Ryan Johansen – Kyle Turris.

Hráčův agent ale nechce vypouštět do světa žádné informace o tom, jak vyjednávání probíhá. Nechce připustit na veřejnosti žádné drama. „Vím, že je tu mnoho skeptiků, což je dobře. Chování Jacoba se ale natolik změnilo, že by měli všichni zůstat v klidu.“

Na druhou stranu Overhardt sdělil médiím, že jestli budou nabídky hodně nízko, může se opakovat dva roky stará nesnáz. Mou prací je směřovat mé klienty a určovat jejich cenu. To je hodně důležité. Proto si myslím, že jestli to bude nutné, uděláme opět tu stejnou věc.

V ten okamžik by mohla přijít výměna do jiného týmu. Zájem by byl ze strany Islanders, Bruins a hlavně Toronta, odkud už nějaké ty spekulace na svět vypluly. Údajně se mluví o větším trejdu, který by obsahoval právě Troubu a skvělého prospekta (Vesalainen, Stanley, Appleton, Petan). Na druhé straně by to měl být James van Riemsdyk, Jake Gardiner a volba na draftu. Samotný hráč Tryskáčů se této situaci chce vyhnout.

 „Ano, už jednou jsem to podstoupil, teď to chci urychlit,“ reagoval čtyřiadvacetiletý obránce na dva roky starou záležitost s podpisem smlouvy.

Tehdy mladému bekovi Jets vadilo hned několik aspektů. Sice hrával v průměru 22 minut na zápas, ale chtěl hrát napravo a hrál nalevo. Neméně závažným problémem byla i kvalita tehdejších Tryskáčů. Trouba chtěl hrát o pohár a ten tým na něj ani zdaleka neměl.

Nyní je pozice úplně jiná a Winnipeg se loučil s vyřazovací částí jen jedno kolo před samotným finále Stanley Cupu.

„Dá se říct, že tady máme s týmem rozdělanou práci. V kabině máme skvělé vztahy a jsem rád, že v ní jsem. Každý tým se chce stát uchazečem o zisk poháru a tím my jsme,“ prohlásil Trouba krátce po vyřazení z play-off.

Trouba ovšem není jediným hráčem, který se bude ucházet o novou smlouvu u Jets. Hned devět z nich na ni rovněž čeká. Tučnější kontrakty se očekávají hlavně u Hellebuycka a Morrisseyho, vedení Jets nečeká vůbec nic lehkého, ale ne nezvládnutelného.

„Je tady skvělá parta lidí, hráčů, kteří tady hokejově vyrostli. Uděláme to nejlepší, abychom tady udrželi všechny hráče,“ komentoval situaci GM Jets.

Bez podepsaných papírů na příští léta jsou také Adam Lowry, Brandon Tanev, Joel Armia, Joe Morrow, Marko Daňo či Tucker Poolman. Po příští sezóně to bude kapitán Blake Wheeler a mladé ofenzivní zbraně Kyle Connor a Patrik Laine, kterým doběhne poslední rok z nováčkovské smlouvy.

Záhadou také bude i podpis Paula Stastnyho, jenž nevyloučil ani návrat ke starým kolejím. Dění bude ještě velice zajímavé sledovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.