bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Probudí se spící Montreal a Edmonton? Do akce jdou také lídři obou konferencí

24. října 2017, 20:00

Lukáš Podleśny

Další noc nabízí hned několik zajímavých střetnutí. Za zhlédnutí stojí například utkání mezi Pittsburghem a Edmontonem či duel Montrealu s Floridou. Oba kanadské týmy již potřebují zvítězit, ale především Olejáře nečeká nic jednoduchého. Kromě těchto zápasů se venku představí nejlepší týmy obou konferencí nebo nováček z Vegas.

01:00 Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning

V prvním utkání noci na sebe narazí jedenáctý a první tým Východní konference. Domácí Carolina rozhodně nebude favoritem, neboť letos zrovna nezáří. Po šesti odehraných utkáních to domácí mají za sedm bodů a k tomu si drží nevýrazné skóre 17:16. Na svém ledě zatím Hurricanes odehráli jen dvě utkání, avšak vydolovali z nich solidní tři body.

Tampa se i v tomto utkání pokusí potvrdit pověst týmu, jenž hraje ve fantastické formě. Aktuální lídr Východní konference zatím spoléhá především na útočnou dvojici Stamkos – Kučerov, která s celkem 35 kanadskými body vládne celé NHL. Navíc v posledních dvou utkáních Blesky inkasovaly pouhou jednu branku a takový Pittsburgh například deklasovaly 7:1!

Očekávaní brankáři: Scott Darling – Andrej Vasilevskij

01:00 New York Islanders – Arizona Coyotes

Oproti předchozímu duelu bude v tomto utkání favorit na straně domácího celku. Ostrované jsou zatím na osmé příčce Východní konference, přičemž hlavně na svém ledě si vedou velmi dobře. Ve třech zápasech odehraných v Barclays Center totiž vybojovali pět bodů, tudíž ani jednou neodešli bez zisku. Navíc teď Islanders drží minisérii dvou vítězných zápasů.

Naopak Arizona se hodně trápí. Tým byl pasován mezi černé koně na postup do play-off, nicméně dosud hosté získali jen jeden bod a to mají za sebou osm utkání. Trápení Arizona zažívá na obou frontách, když má jeden z nejhorších útoků a jednu z nejčastěji inkasujících obran ligy. Každopádně na ledě Islanders Kojoti vyhráli naposledy 19. prosince 2010!

Očekávaní brankáři: Jaroslav Halák – Louis Domingue

01:00 Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks

Domácí se zatím předvádějí v solidním světle a aktuálně okupují šestou pozici Východní konference. Philadelphia v posledních utkáních těží hlavně ze skvělé defenzívy, jež teď ve čtyřech zápasech inkasovala pouhopouhé čtyři branky. Na druhou stranu ani ofenzíva Letců nikterak neztrácí, když si drží solidní průměr tří a půl branky na zápas.

Anaheim je na začátku sezóny jedním z největších zklamání. Kačeři si v sedmi utkáních připsali jen tři vítězství a při záporném skóre jsou až na 12. místě Západní konference. Hostující celek zatím sráží hodně velký počet zraněných. Listina zdravotně indisponovaných se totiž týká Getzlafa, Lindholma, Vatanena, Keslera, Fowlera či Eavese s Millerem. Tedy trojici kvalitních obránců, trojici produktivních útočníků a gólmanskou dvojku.

Očekávaní brankáři: Brian Elliott – John Gibson

 01:00 Pittsburgh Penguins – Edmonton Oilers

Loňský vítěz Stanley Cupu si úvodem sezóny proplouvá poměrně v poklidu. Tučňáci již zažili dva debakly, při kterých inkasovali deset a sedm branek, avšak přesto se drží na pohodovém pátém místě Východní konference. Nicméně defenzíva by rozhodně potřebovala vylepšení. Aktuálně je totiž nejhorší z celé NHL a Pittsburgh to musí korigovat produktivním útokem.

Tým ze západu Kanady se zatím hodně trápí. Jeden z největších favoritů na závěrečné boje o Stanley Cup dosud zvítězil jen ve dvou případech a v Západní konferenci je lepší pouze než naprosto slabá Arizona. Velké problémy má Edmonton hlavně v útoku, který drží nedostatečný průměr dvou vstřelených branek na zápas. Očekávaný tahoun McDavid je navíc v produktivitě až na 54. místě.

Očekávaní brankáři Matt Murray – Cam Talbot

01:00 Buffalo Sabres – Detroit Red Wings

Šavle znovu potvrzují, že dlouhodobě patří mezi nejhorší týmy celé NHL. V devíti utkáních Buffalo získalo pouhých šest bodů, přičemž jen jednou dokázalo zvítězit v řádné hrací době. Na svém ledě dokonce Sabres nevyhráli v ani jednom případě, když postupně podlehli Montrealu, New Jersey i Vancouveru. Na druhou stranu s Detroitem domácí vyhráli třikrát v řadě.

Hostující celek do sezóny nevstoupil špatně, nicméně v posledních utkáních zažívá propad. Vinou čtyř porážek za sebou se Detroit propadl na desátou pozici Východní konference a dnes by už potřeboval nastartovat. Jenže chtělo by to výrazně zlepšit defenzívu, která během čtyř porážek v řadě inkasovala tristních 17 branek!

Očekávaní brankáři: Robin Lehner – Jimmy Howard

01:30 Montreal Canadiens – Florida Panthers

Kanadský tým zažívá opravdu hrůzostrašný vstup do sezóny. V osmi zápasech Montreal ani jednou nevyhrál po šedesáti minutách a s celkovým ziskem tří bodů je na samotném dně Východní konference. Hodně se zatím trápí útok domácích, který nastřílel naprosto nedostatečných 13 branek, což z Montrealu činí vůbec nejméně produktivní celek ligy.

Ani Florida nezažívá zrovna dobrý vstup do nové sezóny. Naposledy sice hosté vyhráli na ledě Washingtonu, avšak předtím zaznamenal tři prohry a to se třinácti inkasovanými góly. Problémem jsou pro Pantery především zápasy hrané na ledech soupeřů, ze kterých si zatím odvezli jen dva body. Navíc s Montrealem Florida prohrála čtyřikrát v řadě.

Očekávaní brankáři: Carey Price – James Reimer

01:30 Ottawa Senators – Los Angeles Kings

Účastník loňského finále Východní konference si zatím vůbec nevede špatně. V tabulce je totiž Ottawa na čtvrtém místě a to především díky tomu, že v osmi utkáních zatím pouze jednou nebodovala. Na svém ledě však Senátoři zatím nezáří. Ze čtyř domácích zápasů totiž vyhráli jen v jednom případě.

Také hosté v dosavadním průběhu pouze jednom nebodovali, avšak ve srovnání s Ottawou jsou na tom ještě lépe. Hned šestkrát z osmi pokusů totiž Králové vyhráli a drží se tak na čele Západní konference. Navíc defenzíva Kings je celkově nejlepší a útok pro změnu táhne produktivní duo Kopitar – Brown. Jenže poslední utkání Los Angeles hrálo včera a může tak přijít únava.

Očekávaní brankáři: Mike Condon – Darcy Kuemper

02:00 Minnesota Wild – Vancouver Canucks

Domácí hokejisté jsou zatím jen stínem týmu, co minulý ročník patřil k nejlepším manšaftům základní části. Po šesti utkáních má Minnesota právě šest bodů a krčí se na třinácté pozici Západní konference. Horší už je jen dvojice Edmonton – Arizona a s tím Wild něco musí udělat. Nakopnout by domácí mohla poslední výhra, kterou zaznamenali na půdě Calgary.

Naopak Vancouver v úvodu sezóny spíše překvapuje. Z posledních čtyř zápasů Kosatky hned třikrát vyhrály a především díky těmto úspěchům se posunuly na šestou pozici Západní konference. Navíc se kanadskému týmu daří na hřištích soupeřů. Totiž ze čtyř venkovních utkání mají Canucks tři vítězství a navíc jen jednou inkasovali více než dvě branky.

Očekávaní brankáři: Devan Dubnyk – Jacob Markström

02:00 Nashville Predators – Calgary Flames

Predátoři letos neměli zrovna skvostný úvod sezóny, avšak z posledních šesti zápasů dokázali vytěžit čtyři vítězství a celkově devět bodů. Přesně s tolika body je tedy Nashville aktuálně na sedmé příčce Západní konference, přičemž by se dnes mohl posunout o dvě příčky výše. Výbornou formu má především Filip Forsberg, jenž je se šesti góly a pěti asistencemi na osmé pozici kanadského bodování NHL.

Naopak Calgary mělo solidní samotný začátek sezóny, ale v posledních utkáních ztrácí. Kromě vítězství ve Vancouveru totiž Plameny prohrály domy s Minnesotou, Carolinou i Ottawou a aktuálně jsou na Západě až jedenácté. Naposledy se navíc zranil Jaromír Jágr, jenž se měl ustálit v elitní formaci po boku Monahana s Gaudreauem. Jenže venku to má Calgary zatím za tři výhry ze čtyř utkání.

Očekávaní brankáři: Pekka Rinne – Mike Smith

03:00 Colorado Avalanche – Dallas Stars

Opravdu výborný vstup do sezóny měli domácí. Chvíli se Laviny pohybovaly mezi prvními týmy Západní konference, ale zdá se, že úvodní úspěchy postupně uvadají. Vinou tří porážek v řadě se Colorado propadlo na deváté místo a navíc v posledních třech utkáních inkasovalo 11 branek. K pěti vstřeleným gólům to je opravdu tristní bilance.

Dallas je na tom zcela odlišně. Po nevýrazném vstupu do ročníku 2017/2018 se hosté pořádně rozjeli a momentálně drží sérii čtyř vítězství. Během této série mají Stars výborné skóre 15:9, nicméně za utkání s Carolinou a Arizonou jim na konto přibylo hned sedm inkasovaných gólů. Chtělo by to tedy znovu pamatovat na defenzívu.

Očekávaní brankáři: Semjon Varlamov – Ben Bishop

04:00 Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks

Velké překvapení úvodu sezóny! Tak rozhodně můžeme nazvat dosavadní účinkování nováčka z Vegas. Zlatí rytíři totiž v sedmi zápasech nasbírali parádních 12 bodů a v případě dnešního úspěchu mohou jít do čela Západní konference. Vegas sice trápí zranění gólmanů, když nemůže chytat Fleury ani Subban, avšak přesto mají domácí jednu z nejlepších obran v lize. Premiéru jako zahajující brankář dnes zažije Oscar Dansk, jenž už minule přispěl k vítězství nad silným St. Louis.

Hosté se rovněž drží v popředí Západní konference, nicméně při stejném počtu bodů jako Vegas mají odehrána o dvě utkání méně. Problémem Chicaga je zatím nevyrovnanost výkonů. Naposledy sice Jestřábi porazili Arizonu, ale předtím prohráli s Edmontonem i St. Louis, vyhráli s Nashvillem a před soubojem s Predátory prohráli s Minnesotou. Uvidíme, jak si Chicago povede v historicky prvním utkání proti Vegas. 

Očekávaní brankáři: Oscar Dansk – Corey Crawford

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.