bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Probuzení v pravý čas. Vladimir Tarasenko konečně navázal na hvězdné výkony z play off

21. května 2019, 17:00

Jiří Lacina

Hlavním tahounem St. Louis v play off je zatím Jaden Schwartz, jinak je ale spolu s Ryanem O’Reillym největší hvězdou a nejlépe placeným hráčem mužstva Blues Vladimir Tarasenko. Podle některých odborníků měl být právě on klíčovým faktorem pro finále Západní konference. Po trochu ospalých výkonech v prvních dvou sériích začíná konečně naplňovat předpoklady.

Tarasenko není jen nejvýraznější osobností pohárových bojů Blues z posledních pěti let, je také jedním z nejnebezpečnějších střelců play off NHL všech dob. Před startem letošní sezóny měl na svém kontě ve vyřazovací části 44 utkání a 22 branek. To je průměr 0,5 gólu na zápas. Ne, tenhle chlap se vypjatých bitev nebojí!

Mezi hráči, kteří odehráli od sezóny 2010-11 aspoň 40 utkání v play off, je lepší pouze Jake Guentzel (24 gólů ve 41 zápasech). V celé ligové historii patří šikovný Rus do nejlepší dvacítky. Z dalších hráčů aktivních po roce 2002 už je v ní pouze Alex Ovečkin a Mike Cammalleri.

Přesto všechno vstoupil sedmadvacetiletý útočník do play off vlažně. Proti Winnipegu vstřelil v šesti utkáních jen dva góly, nepřidal ani jednu asistenci. S Dallasem to bylo v sedmi duelech 3+0. Čtyři z oněch pěti přesných zásahů si připsal v přesilovce. Naději na probuzení dávala celkově solidní hra a velká střelecká aktivita, Tarasenko vyslal ve třinácti zápasech na bránu soupeřů 47 projektilů.

Nedařilo se jediné, častěji doručovat puk do sítě. Světový talent Rusova kalibru se ale dříve či později musel prosadit. Se San Jose zatím bodoval v každém z pěti utkání, dal dva góly, včetně s jistotou proměněného trestného střílení. K tomu přidal pět nahrávek.

Už ve druhém utkání série byl zřejmě nejlepším hráčem Blues. Zapsal sice jen jednu asistenci, nicméně šestkrát mířil mezi tyče. Ve druhé třetině pátého duelu vzal za stavu 2:0 Sharks asi poslední naději, když bravurně proměnil trestný nájezd. Šlo o první trefenou penaltu v play off v historii St. Louis Blues. Jediný předešlý pokus v roce 1968 Jimmy Roberts prováhal.

Vedle sedmi bodů (2+5) byl Tarasenko na ledě u dalších dvou gólů, celkem tedy u devíti z 18 branek Blues v sérii. Pokud St. Louis Žraloky dorazí a postoupí do finále proti Bostonu, má svého elitního kanonýra v dobré formě v ten nejlepší možný čas.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.