bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Probuzený Victor Hedman: Chci hrát a chci hrát hodně

5. května 2016, 10:00

Jiří Lacina

Tampa Bay Lightning - to je obrovská ofenzivní síla, skvělý brankář, ale taky výborná obrana, kterou diriguje Victor Hedman. Švédský zadák byl jedním z velkých důvodů, proč došla Tampa loni až do finále Stanley Cupu a pokud chtějí letos dojít Blesky stejně daleko, příspěvek jejího prvního obránce bude opět klíčový.

Hedman je suverénně nejvytěžovanějším mužem Lightning. V play off hraje v průměru 27 a půl minuty za zápas, jen dva další hráči mají přes 20 minut, a to velmi těsně! Jason Garrison 20:19 a Valtteri Filppula 20:11. Pro představu univerzální šikula Ondřej Palát hraje v play off průměrně 19 minut a 14 sekund na utkání.

Rodák z Örnsköldsviku ční nad ostatní a trenér jistě má k jeho vytěžování důvod. Aktuálně je jím John Tavares. Nejproduktivnější hráč Islanders je hlavní zbraní Ostrovanů a momentálně za Jamiem Bennem i druhým mužem ligového bodování play off. Zvláštní péči si zaslouží.

Díky Hedmanově dohledu vyšel lídr Isles už dva zápasy bodově zcela naprázdno. K výborné defenzivě stihnul švédský bek návdavkem při sobotní výhře dva body (1+1), při té úterní dokonce tři (1+2). Naposledy stál i u zrodu akce, které vedla k vítězné trefě, když jeho střelu odraženou od zadního mantinelu dorazil do sítě Brian Boyle.

„Myslel jsem, že to vyjde, ale minul jsem. Naštěstí tam byl Boyle připravený dorážet,“ řekl k rozhodujícímu okamžiku Hedman.

Už za sobotní utkání jej novináři hodně chválili. Nedá se přitom říct, že by hrál skvěle celé play off. Třeba proti Detroitu měl určité nejisté momenty, trápila ho chřipka, v celé sérii měl jediný bod. Pak přišla sobota a k vidění byl znovu Victor Hedman z minulé sezóny.

„Ano, chtěl jsem se oklepat z předešlého zápasu,“ řekl pětadvacetiletý Švéd k nepodařenému vstupu do série. „Jsem pyšný na to, kolik hraju minut. Když se nám nedaří, chci zezadu pomoct. Na druhou stranu je to vždycky týmová hra. Celá naše obrana hrála výborně.“

Hedmanova důležitost roste také s tím, že stále není k dispozici Anton Stralman. „Nese toho hodně na svých ramenou,“ přikyvuje trenér Jon Cooper. „Odehrál 27 minut a dal nám kvalitních 27 minut, s tlakem se vyrovnal. Právě on a Ben Bishop nás dnes táhli.“

Jedním z těch, kdo dokáže nejlépe posoudit hru beků, je brankář, který má obranu před sebou jako na dlani. „Je hodně vysoký, zabere dost místa,“ řekl na adresu dvoumetrového Švéda. „Umí rozehrát puk, dobře bruslí. V téhle fázi roku mu dávají trochu víc volnosti s časem na ledě a je vidět, že mu to svědčí. Dovede ho využít.“

Pokud chce Tampa také letos dojít daleko, Hedmana k tomu stoprocentně potřebuje. „Chci hrát a chci hrát hodně. Je na mě, abych na sebe zatlačil tak, že budu podávat skvělé výkony každou noc,“ uvědomuje si elitní obránce Lightning.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.