bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prodeji dresů v této sezóně vévodí Rangers, nováček z Vegas na čtvrtém místě

13. února 2018, 10:00

Vojtěch Balon

Před začátkem sezóny většina hokejové veřejnosti Vegas Golden Knights odepisovala, tým sestavený z "nechtěných" hráčů ale září a zcela překvapivě vévodí Západní konferenci. To se projevilo i do prodeje dresů se zlatým rytířem na hrudi, v této statistice je ligový nováček na parádním čtvrtém místě.

Kromě skvělých výkonů Golden Knights a netradiční podoby dresů se na horečném prodeji klubových suvenýrů dost možná projevil zářijový atentát na hlavním bulváru The Strip. Krátce po této katastrofě hráči Vegas vyrazili do ulic a nemocnic, snažíce se pomoci zraněným a rodinám obětí. Mnozí vegaští obyvatelé se za to Golden Knights odvděčili kromě hojných návštěv v T-Mobile Areně také pořízením jejich dresů.

Čtvrté místo Vegas je přesto velmi překvapivé, na prvních třech pozicích žebříčku společnosti Fanatics, která spravuje oficiální e-shop NHL, už ale najdeme tradiční celky: prodeji dresů vévodí New York Rangers, druzí jsou obhájci titulu Pittsburgh Penguins a třetí Chicago Blackhawks. Elitní pětici pak uzavírají Boston Bruins.

Na triumfu Rangers v tomto ohledu se projevila především jejich účast v letošním Winter Classic, která se prvního ledna hrála v tamní čtvrti Queens. Na dračku šly hlavně dresy Henrika Lundqvista a Matse Zuccarella, který se v minulé sezóně nedostal do první dvacítky nejprodávanějších hráčů, díky Winter Classic ale letos vyšplhal na páté místo.

Pořadí mezi jednotlivými hráči vypadá takto:

1. Sidney Crosby
2. Auston Matthews
3. Henrik Lundqvist
4. Connor McDavid
5. Mats Zuccarello

Na podobné žebříčky se můžeme těšit i v dalších letech, firma Fanatics totiž předloni podepsala s NHL šestnáctiletou smlouvu. Dostanou se příště mezi elitu třeba Jakub Voráček či David Pastrňák?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.