bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prodlouží Flames na ledě Floridy vítěznou šňůru? Carolinu a Washington čeká odveta

12. ledna 2018, 21:00

Jiří Sameš

V noci z pátku na sobotu pokračuje program National Hockey League pěti zápasy. Trápící se Kosatky zavítají do Columbusu, kde prohráli v základní části pouze jednou v roce 2008. Calgary vyhrálo pětkrát v řadě za sebou, dnes bude stát proti Florida. Nechybí například ani divizní duel mezi Chicagem a Winnipegem.

01:00 Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks

Blue Jackets se nacházejí na druhém místě Metropolitní divize. Z posledních deseti zápasů ovšem nemají příliš lichotivou bilanci (4-4-2). Včera zakončili svěřenci Johna Tortorelly na ledě Buffala Sabres dvouzápasový trip porážkou 1:3. Jedinou branku Modrokabátníků obstaral v 54. minutě při přesilové hře Artěmij Panarin. Ruský útočník se prosadil podvanácté v sezoně. Asistence na jeho gól měli beci Zach Werenski a Seth Jones. Brankář Sergej Bobrovskij odchytal sedmatřicátý zápas v této sezoně.

Canucks jsou momentálně na sedmizápasovém tripu. V tabulce Pacifické divize zaujímají s 38 body předposlední sedmou příčku. Z posledních deseti zápasů zvítězili pouze jednou! Ve středu prohrál Vancouver na ledě Washingtonu Capitals 1:3. Mezi střelce se podesáté v sezoně zapsal Daniel Sedin. První asistenci na jeho branku měl krajan Alexander Edler. Švédský zadák na ledě mimochodem strávil celkem 26 minut a 51 vteřin. Ve zbývajících zápasech tripu narazí Canucks ještě na Minnesotu Wild, Edmonton Oilers a Winnipeg Jets.

01:30 Carolina Hurricanes – Washington Capitals

Hurikáni stihli nasbírat ve 43 zápasech celkem 48 bodů a momentálně jim patří druhá divoká karta na Východě. Z posledních deseti zápasů mají bilanci 6-3-1.

Capitals zase drží první místo v Metropolitní divizi, přičemž na druhý Columbus Blue Jackets mají náskok čtyř bodů.

Obě mužstva se utkala ve vzájemném zápase již včera v Capital One Areně. Carolina zde zvítězila 3:1, a ukončila tak Washingtonu šňůru deseti výher doma! Vítěznou branku utkání obstaral v 51. minutě útočník Victor Rask. Za Canes skórovali ještě Jordan Staal a Sebastian Aho. Jediný gól Caps vstřelil Lars Eller. První hvězdou utkání byl vyhlášen gólman Caroliny Scott Darling (27 zákroků).

Oplatí dnes Capitals soupeři porážku?

01:30 Florida Panthers – Calgary Flames

Panteři se vracejí ze čtyřzápasového tripu zpět před domácí fanoušky. Na kluzištích soupeřů ovšem nebyli příliš úspěšní – bilance 1-2-1. V tabulce Východní konference jim patří dvanáctá příčka. Čtyřzápasový trip zakončili Panthers ve středu výhrou 7:4 na ledě St. Louis Blues. Po třech kanadských bodech zapsali Vincent Trocheck (dva góly, asistence), Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov (oba gól, dvě asistence). První jmenovaný mimochodem vyslal na branku soupeře celkem devět střeleckých pokusů! Jednou za Floridu skóroval také český útočník Radim Vrbata. Zápas odchytal James Reimer. Další duel odehrají Panthers až příští sobotu (s Vegas Golden Knights).

Flames jsou na třetím místě Pacifické divize a do dnešního utkání proti Panterům si nesou pětizápasovou vítěznou šňůru! Včera vyhráli hokejisté Calgary na ledě Tampy Bay Lightning, lídra NHL, 5:1. První hvězdou utkání byl vyhlášen Mark Jankowski (gól, asistence). Stejný bodový počin zaznamenali též Johnny Gaudreau a Micheal Ferland. Výborným výkonem se pak především prezentoval brankář Mike Smith. Pětatřicetiletý Kanaďan předvedl proti svému bývalému zaměstnavateli 33 zákroků a v rozhodujících chvílích své mužstvo vždy podržel! Čtyřzápasový trip zakončí Plameny v neděli na ledě Caroliny Hurricanes.

02:30 Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets

Blackhawks jsou momentálně se 48 body na desátém místě Západní konference.  Z posledních sedmi zápasů mají bilanci 4-2-1. Ve čtvrtek zahájili Hawks proti Minnesotě Wild sérii šesti zápasů doma, prohráli však 1:2. Podruhé v tomto ročníku se prosadil obránce Brent Seabrook. První asistenci si na jeho gól připsal český bek Michal Kempný. Nejvyšší ice time měl z hokejistů Chicaga útočník Patrick Kane (26 minut a 52 vteřin). Brankář Anton Forsberg zapsal  utkání proti Divočině třetí start v řadě za sebou. Příští pondělí přivítají Blackhawks ve svém United Center před několikadenním volnem Detroit Red Wings.

Jets prožívají zatím velmi dobrou sezonu. Nyní mají na svém kontě 59 bodů a v tabulce Západní konference jim patří druhé místo za Vegas Golden Knights! Do dnešního utkání jdou navíc se třemi výhrami v řadě. Za posledních deset mačů pak zvítězili celkem sedmkrát. Ve středu otevřeli hokejisté Winnipegu čtyřzápasový trip výhrou 7:4 na ledě Buffala Sabres. Hned třináct hráčů Jets si v utkání připsalo alespoň jeden kanadský bod! Po dvou gólech měli útočníci Nikolaj Ehlers a Kyle Connor. Prosadili se také ještě Patrik Laine, Dustin Byfuglien a Joel Armia. Gólman Steve Mason si při svém desátém startu v sezoně připsal 30 zákroků. Zítra se ještě Winnipeg utká s Minnesotou Wild, poté bude mít šestidenní pauzu.

03:00 Arizona Coyotes – Edmonton Oilers

Kojoti se pohybují již od začátku sezony 2017/2018 na samém dně NHL. Dnes se vracejí zpět do akce po pětidenní pauze, aby zakončili proti Edmontonu Oilers sérii tří zápasů doma. Své poslední utkání odehráli Coyotes minulou neděli s New Yorkem Rangers a prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným střelcem byl Anthony Duclair. Dvaadvacetiletý útočník byl však před pár dny vytrejdován do Chicaga Blackhawks. Kojoti za něj získali slovenského forwarda Richarda Pánika. Brankář Antti Raanta zapsal proti Rangers dvaadvacátý start v sezoně a předvedl 24 zákroků. Další utkání čeká Arizonu hned zítra na ledě San Jose Sharks.

Pětizápasový trip Oilers pokračuje dnes v Gila River Areně. Svěřenci Todda McLellana zatím nemohou být spokojeni s dosavadním průběhem sezony. Stále se totiž nacházejí mimo pozice zaručující play-off. Na Minnesotu Wild, která drží druhou divokou kartu na Západě, navíc ztrácejí již 11 bodů! Ve středu prohráli Olejáři na ledě Nashvillu Predators 1:2. Svou patnáctou branku v sezoně vstřelil kapitán Connor McDavid. Asistence si připsali obránce Matt Benning a útočník Leon Draisaitl. Mezi tři tyče se postavil znovu Cam Talbot a do statistik zaznamenal 22 úspěšných zásahů. Edmonton zakončí dlouhý trip zítra proti Vegas Golden Knights.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.