bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prodlouží Florida vítěznou šňůru? Edmonton se pokusí zastavit sérii neúspěchů

13. listopadu 2018, 21:22

Petr Sumbal

Noc z úterka na středu bude na zápasy NHL bohatá, nabídne hokejovým nadšencům hned devět utkání ke sledování. Vše se odstartuje třemi duely od jedné ranní, mezi nimi i souboj Floridy, která má v poslední době formu, s Philadelphií. Zajímavé bude také střetnutí dvou týmů z popředí Východní konference Buffala a Tampy Bay nebo na západě San Jose a Nashvillu. Naopak špatnou formu má v posledních zápasech Edmonton, ten se bude snažit ji končit proti Montrealu.

1:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins

New Jersey se úvod do sezóny nepovedl, po patnácti odehraných kolech se nachází na posledním šestnáctém místě Východní konference. Poslední zápasy mu navíc nevycházejí, už třikrát po sobě Devils prohráli, postupně s Ottawou, Torontem a Winnipegem. Za tohle období navíc inkasovali hned osmnáct branek. Doma to s New Jersey už tak špatné není, ze sedmi utkání před svými fanoušky pět vyhrálo, naposledy zdolalo Floridu.

Pittsburgh také letos patří mezi širší okruh favoritů na Stanley Cup, ale svůj potenciál zatím naplno neprokázal, patří mu na východě jedenácté místo. Ostatně, ani současná forma Penguins není zrovna ideální. Naposledy sice porazili Arizonu, ale předtím měli šňůru pěti proher v řadě. Venku Pittsburgh zatím odehrál sedm zápasů a jen jednou prohrál po šedesáti minutách. V této sezóně se už oba týmy jedou utkaly a Devils na ledě Pens vyhráli 5:1.

1:00 New York Islanders - Vancouver Canucks

Islanders rozjeli sezónu poměrně slušně, na to, že už se nemohou spoléhat na kapitána posledních let Johna Tavarese, který odešel do Toronta. Newyorčané jsou po šestnácti utkáních na desátém místě a jejich ztráta na týmy před niminení veliká. Aktuální forma Islanders však dobrá není, prohráli už třikrát po sobě, postupně s Montrealem, Tampou a Floridou. Doma zatím Islanders ze šesti pokusů jen dvakrát zvítězili v základní hrací době.

Vancouver je zatím možná nepříjemnějším překvapením dosavadního průběhu sezóny. Tým, který se minulý ročník krčil u dna, rázem působí na špici Západní konference, kde mu momentálně patří třetí místo. Je ovšem pravdou, že Canucks odehráli více utkání, než týmy okolo. Velkou zásluhu na vzestupu kanadského celku má mladý Švéd Elias Petterson, který nasbíral už sedmnáct bodů a deset gólů. Na ledech soupeřů Canucks dokázali z dvanácti utkání sedmkrát bodovat. V minulé sezóně vyhrál každý z týmů jeden domácí vzájemný zápas.

1:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins

Philadelphia potvrzuje předsezónní předpoklady, že bude černým koněm soutěže, který se bude pohybovat na hraně postupu do play-off. Po sedmnácti utkáních patří Flyers ve východní konferenci osmé místo s devatenácti body. Philadelphie tabulkou poslední dobou stoupala, vyhrála pět ze šesti posledních duelů. Na domácím ledě to zatím Flyers trochu vázne, vyhráli polovinu z osmi utkání a jen dvě v základní hrací době.

Florida má stále hodně mladý a ambiciózní tým, zatím se jí to ale nedaří ukázat na ledě. Panthers se hlavně v samotném úvodu sezóny hodně trápili a byli přišpendleni na samotném dně Východní konference. Poslední zápasy už dávají přeci jen důvod mírnému optimismu, Florida totiž čtyřikrát v řadě dokázala vyhrát, naposledy nad Ottawou vysoko 5:1. Na kluzištích soupeřů zatím Panthers vyhráli po šedesáti minutách jen jednou. První letošní vzájemný zápas vyhráli Flyers 6:5 na nájezdy.

1:30 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning

Buffalo zatím převyšuje očekávání, zdá se, že by snad konečně mohlo po letech bídy dosáhnout v sezóně nějakého úspěchu, alespoň v podobě postupu do play-off. To je sice ještě daleko, ale šesté místo a dvacet nasbíraných bodů, je optimistických. Z posledních sedmi  utkání Sabres pětkrát vyhráli, doma z osmi utkání jen dvakrát nebodovali.

Tampa Bay i v této sezóně zatím potvrzuje, že bude patřit mezi hlavní favority na Stanley Cup, a že v základní části se bude jen těžko hledat lepší tým. Momentálně se Lightning nachází na vedoucí pozici ve Východní konferenci s pětadvaceti body, tedy o tři víc, než má druhé Toronto. Naposledy Tampa podlehla překvapivě doma Ottawě, předtím čtyřikrát v řadě vyhrála. Venku Tampa ze sedmi utkání pět vyhrála a jen jednou nebodovala. V minulé sezóně vyhrály oba týmy po dvou vzájemných zápasech, každý jednou doma a jednou venku.

1:30 Detroit Red Wings - Arizona Coyotes

Detroit měl doslova hororový vstup do sezóny, okamžitě se propadl na poslední místo Východní konference. V posledních dnech a týdnech se přeci jen tradiční tým začíná zvedat, z posledních sedmi utkání šestkrát zvítězil a posunul se na čtrnácté místo ve Východní konferenci. Na domácím ledě Red Wings vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů, dva poslední na nájezdy a v prodloužení.

Arizona patřila v několika předešlých sezónách tradičně mezi nejhorší týmy Západní konference i celé NHL. V této sezóně na ní zatím jde vidět mírný progres, desáté místo přeci jen tak špatné není. Coytotes se ovšem musí mít na pozoru, protože rozestupy jsou těsné a jakákoliv delší série proher je pošle znovu do suterénu. Naposledy Arizona zvítězila po třech prohrách v řadě. Na ledech soupeřů Coyotes získali z devíti zápasů stejný počet bodů. V minulé sezóně obě vzájemná střetnutí vyhrál Detroit.

2:00 Minnesota Wild - Washington Capitals

Minnesota zatím předvádí velice atraktivní a rychlý hokej, který jí zatím vynáší body a v tabulce Wild vynesl až na druhé místo. Pouze Nashville je v Západní konferenci ještě o tři body lepší. Minnesota hraje ve velké podobě, a série výher jen občasně prokládá porážkami. Aktuálně zvítězila už třikrát po sobě. Také doma to Minnesotě šlape skvěle, tam vyhrála dokonce už čtyřikrát po sobě, naposledy porazila 3:2 Colorado.

Washington je vítěz Stanley Cupu z poslední sezóny, v té letošní zatím rozhodně nenaplňuje svůj potenciál. V Česku by se něco podobného nazývalo jako mistrovská kocovina, Capitals totiž zatím patří až dvanácté místo ve Východní konferenci  se sedmnácti body. Předešlé dva zápasy Washington prohrál, proti Minnesotě by už nutně potřeboval zabrat. Venku Caps v posledních zápasech střídají výhry s porážkami, pokud bude tento trend pokračovat, měli by vyhrát. V minulé sezóně Caps zvítězili nad Minnesotou v obou vzájemných měření sil.

3:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens

Edmonton je velice ambiciózním týmem, který má ve své středu jednoho z nejlepších hokejistů současnosti ConnoraMcDavida. Ani to ovšem zatím Oilers nestačí na lepší než jedenáctou příčku v Západní konferenci. Edmonton tabulkou v posledních dnech kles proto, že už čtyři zápasy v řadě jen prohrává. Doma je Edmonton zatím nejhorším týmem na východě, tedy alespoň co do počtu bodů týče. Ze sedmi zápasů Oilers vyhráli jen dva po základní hrací době.

Montreal zatím proplouvá sezónou slušně, po sedmnácti utkáních mu patří solidní pátá příčka ve Východní konferenci. Poslední dobou bylo o Canadiens z pohledu českých fanoušků slyšet hlavně z toho důvodu, že se dohodli na ukončení spolupráce s útočníkem Tomášem Plekancem. Naposledy Montreal i bez Plekance vyhrál nad Vegas a zareagoval tak ideálně na předchozí dvě porážky. Před cizími fanoušky zatím Montreal ze sedmi zápasů vybojoval osm bodů. V minulé sezóně oba vzájemné zápasy ovládl Edmonton.

4:30 Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs

Los Angeles zatím odehrálo šestnáct utkání a je bodově nejhorším týmem celé NHL. Kings totiž zatím vybojovali pouhých jedenáct bodů. Předsezónní očekávání byla přitom v podání Los Angeles úplně jiná, klub plánoval postup do play-off skoro jako samozřejmost. Když už to vypadalo, že se trochu rozjíždějí, tak Kings po dvou výhrách zase dvakrát prohráli. Většinu bodů zatím sbírají na domácím ledě, tam z deseti případů čtyřikrát vyhráli.

Toronto patří na zcela opačný pól tabulky své konference. Na východě jsou Maple Leafs zatím na druhém místě a jen potvrzují, že jsou právem označováni za jeden z týmů, který může úplně reálně myslet na Stanley Cup. Naposledy Toronto sice prohrálo 1:5 s Bostonem, ale předtím uhrálo tři vítězství po sobě. V cizích arénách zatím Toronto sbírá body po hrstech, vyhrálo šest ze sedmi utkání, jen jednou vyšlo bodově na prázdno. První vzájemný zápas této sezóny vyhrálo Toronto 4:1.

4:30 San Jose Sharks - Nashville Predators

Oba týmy mají velké ambice, oba patří do Západní konference a pohybují se v popředí její tabulky. San Jose je aktuálně šesté s jednadvaceti body a na třetí místo ztrácí jen bod. Z předešlých tří zápasů Sharks dokázali vyhrát jen to poslední. Po dvou porážkách s Dallasem a St. Louis vyhráli doma nad Calgary. Před domácími fanoušky Sharks odehráli zatím osm utkání a nasbírali jedenáct bodů a třikrát po sobě zvítězili.

Nashville vede celý peloton Západní konference se sedmadvaceti boy. Stejně jako loni, bude i v této sezóně patřit Nashville mezi okruh favoritů, kteří si to mezi sebou rozdají o Stanley Cup. V posledním utkání se musel Nashville spokojit s pouhým bodem za prohru na nájezdy s Anaheimem, předtím ale vyhrál pětkrát po sobě. Venku zatím Predators z devíti utkání ani jednou neprohráli a hned osmkrát zvítězili. První vzájemný souboj v tomto ročníku vyhrálo San Jose na ledě Preds 5:4.vvv

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.