bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prodlouží Los Angeles vítěznou sérii proti Ottawě? Tampa může navýšit svůj náskok

7. prosince 2017, 20:19

Petr Sumbal

Dnes v noci čeká na fanoušky nejlepší hokejové ligy světa várka devíti zápasů. Už od jedné hodiny se bude snažit dvojice Davidů Pastrňák a Krejčí dotáhnout Boston k povinnému vítězství nad Arizonou. Později se představí také Tomáš Plekanec v dresu Montrealu proti Calgary. V akci budou také například Ondřej Palát nebo Jakub Voráček. Los Angeles se pokusí nad ránem prodloužit svou vítěznou sérii proti trápící se Ottawě.

1:00 Boston Bruins - Arizona Coyotes

Boston se zatím pohybuje na hraně postupu do play-off, momentálně lehce pod ní. Bruins jsou v Atlantické divizi na čtvrtém místě a na Montreal, který drží poslední postupovou příčku, ztrácí jeden bod. Naposledy Boston prohrál 3:5 s Nashvillem a nedokázal tak navázat na předchozí výhry nad Tampou Bay a Philadelphií. V domácí TD Garden Bruins vyhráli sedm z dosavadních třinácti utkání. Arizonu Boston porazil třináctkrát po sobě.

Coyotes se „přetahují“ s Buffalem o pozici nejhoršího týmu NHL. Aktuálně jsou na tom o bode lépe než Buffalo. V Západní konferenci ale nemají konkurenci, tam jsou přikovaní na dno se ztrátou pěti bodů na předposlední Edmonton. Z předešlých pěti zápasů Arizona vyhrála jen jeden, ale ve dvou dalších bodovala, když dosáhla na remízu v základní hrací době. Mimo vlastní stadion Coyotes prohráli tři poslední utkání.

1:00 Pittsburgh Penguins - New York Islanders

Penguins se od začátku sezony drží na příčkách zaručujících postup do vyřazovacích bojů, ale zatím stále neukazují tu formu, která je dovedla k posledním dvěma Stanley Cupům. Tu si pravděpodobně zase nechávají až na play-off. V současné chvíli jsou s třiatřiceti body sedmí, ale s minimální ztrátou na týmy před sebou. Minule Pittsburgh prohrál s Rangers a tím přerušil sérii čtyř vítězství v řadě.

New York Islanders je v tabulce o jedno místo výš než jeho dnešní soupeř a má taky o jeden bod více než Pittsburgh. Newyorčany táhnou svými dobrými výkony hlavě útočníci John Tavares a Josh Bailey, kteří se drží v první dvacítce bodování. Tavares je navíc třetí nejlepší střelec NHL se sedmnácti brankami a jen o jeden gól méně vstřelil jeho spoluhráč Anders Lee. Naposledy Islanders schytali debakl 2:6 od Tampy, ten se tak pokusí odčinit.

1:30 Florida Panthers - Winnipeg Jets

Florida se v této sezoně řadí k tomu nejhoršímu, co NHL nabízí. Stále nedokáže najít svou tvář a nastartovat sérii, která by ji vynesla tabulkou směrem nahoru. A tak jsou Panthers aktuálně až patnáctí a jejich ztráta na postupové příčky činí už osm bodů. Na žádné zlepšení to moc nevypadá, spíš naopak. Už tři utkání v řadě Florida prohrála. Z dvou posledních brala alespoň bod za prohru v prodloužení, respektive na nájezdy.

Winnipeg patří na druhou stranu k nejpříjemnějším překvapením tohoto ročníku NHL. Ještě nedávno byl na samotné špici Západní konference a ani teď na ni nevzhlíží z velké dálky. S osmatřiceti body mu patří na západě třetí příčka s pouhou jednobodovou ztrátou na první Nashville. Naposledy ovšem Jets prohráli 1:5 v Detroitu a další zaváhání nebudou chtít dopustit. Dvakrát po sobě prohráli naposledy na konci října, od té doby se jim to nestalo.

1:30 Montreal Canadiens - Calgary Flames

Montreal zatím příliš pozitivní náladu u svých fanoušků nevyvolává a vypadá to, že bude o play-off bojovat až do posledního dechu. Momentálně je ve Východní konferenci na devátém místě, ovšem v Atlantické divizi je třetí nejlepší, takže je na postupové příčce. Poslední zápas Montrealu nevyšel, když prohrál 3:4 se St. Louis. Předtím měl ale slušnou formu, vyhrál pětkrát po sobě a třeba Detroit smetl vysoko 10:1.

Calgary je na tom ve své Západní konferenci podobně jako Detroit, rovněž je na devátém místě. Za osmým San Jose je jen vinou horšího skóre. Tabulkou ale spíč klesá, než že by stoupalo. Může za to šatná aktuální forma, Flames prohráli už třikrát po sobě a šestkrát z posledních osmi utkání. Dnes je navíc čeká druhý zápas ve dvou dnech, přičemž naposledy nestačili na Toronto 1:2 po nájezdech. Stejně jako proti Maple Leafs i tentokrát by měl kvůli zranění chybět v sestavě Calgary Jaromír Jágr.

1:30 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche

Tampa nechce okapovat loňský nezdar v podobě nepostupu do play-off a zatím se jí to daří. Už velmi dlouho se drží na čele Východní konference a aktuálně je také se čtyřiceti body nejlepším týmem celé NHL. Své pozice na čele bodování také už dlouho nepustili Nikita Kučerov s čtyřiceti a Steven Stmakos s osmatřiceti body. Rus je navíc druhý nejlepší kanonýr NHL. Poslední zápasy Lightning s přehledem vyhráli. Nejprve si poradili 5:2 se San Jose, poté 6:2 s Islanders. Dnes budou chtít přidat třetí domácí výhru po sobě.

Colorado nemělo špatný úvod do sezony, ale momentálně tabulkou klesá níž a níž. Zatím se zastavilo na třináctém místě Západní konference. Se svými šestadvaceti body ztrácí na play-off zatím jen čtyři body. Pokud však chtějí tuto drobnou ztrátu dohnat, musí začít co nejrychleji vyhrávat. Avalanche se to ovšem nedaří, poslední tři střetnutí prohráli a s pocitem porážky odcházeli z pěti z posledních šesti utkání. Na soupeřových stadionech Colorado vyhrál s dvanácti pokusů čtyřikrát a jen dvakrát v základní hrací době.

2:00 St. Louis Blues - Dallas Stars

St. Louis zatím podává v tomto ročníku velmi dobré výkony a řadí se mezi největší favority Západní konference. Špička tabulky Západní konference je nesmírně vyrovnaná, a tak je St. Louis až čtvrté, ačkoliv ztrácí na první Nashville jen jeden bod. Naposledy se Blues radovali po vítězství 4:3 nad Montrealem, čímž zastavili předchozí šňůru tří prohraných zápasů po sobě. V domácí Scottrade Center St. Louis vyhrálo devět ze čtrnácti zápasů. V první desítce bodování NHL má dva své zástupce, sedmý je Jaden Schwartz (13+21), desátý Brayden Schenn (13+20).

Dallas se díky zlepšené formě z posledních zápasů konečně vyhoupl na pozice v první polovině tabulky Západní konference. S třiatřiceti body momentálně kotví na šesté místě v konferenci a čtvrtém v Centrální divizi, tedy o příčku za St. Louis. V minulém zápase Dallas prohrál 2:5 s Nashvillem a hořkost porážky zažil poprvé po předchozích pěti výhrách v řadě. Dnes se bude chtít vrátit zpět na vítěznou notu. Venku se mu ale příliš nedaří, na stadionech soupeřů z patnácti zápasů vyhrál šest.

4:00 Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers

Vancouveru se po minulé sezoně zatím daří napravovat dojem. Zatímco loni mohli Canucks na play-off celkem brzy zapomenout, v aktuálním ročníku se zatím drží na příčkách, které by mu na jaře zaručily účast ve vyřazovacích bojích. Ze sedmého místa má Vancouver náskok na nepostupové pozice dva body. A nálada může panovat v Britské Kolumbiji dobrá, jelikož Canucks vyhráli už třikrát po sobě. Na domácím ledě ale patří k nejhorším týmům NHL, ze třinácti utkání před svými fanoušky dokázali vyhrát jen pět.

Philadelphia se dlouho soužila a vypadalo to, že se jí play-off pomalu ale jistě začne vzdalovat za horizontem. Po deseti prohraných utkáních ale dokázala zabrat a poslední dvě vyhrála. Nejprve i za značného přispění Jakuba Voráčka (3 asistence) porazila 5:2 Calgary a poté vyhrála 4:2 na ledě Edmontonu. Se sedmadvaceti body aktuálně Philadelphii patří ve Východní konferenci dvanáctá pozice a na postupové příčky ztrácí pět bodů. V případě dalších vítězství to ještě není rozhodně nesmazatelná ztráta. Mimo domovský stadion se Flyers podařilo bodovat v devíti z dosavadních patnácti utkání.

4:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators

Los Angeles patří mezi nejlepší týmy celé NHL a také ho můžeme směle zařadit do okruhu největších favoritů na zisk Stanley Cupu. S devětatřiceti body jsou Kings aktuálně v Západní konferenci druzí, pouze o skóre za Predators. Více bodů už má v celé NHL pouze Tampa Bay. Nejlepší formu z celé National Hockey League má však momentálně bez pochyby Los Angeles, vyhrálo už šestkrát v řadě.

Ottawa prochází celkem velkou krizí a tabulkou už klesla hodně dolů. Momentálně je ve Východní konferenci až na čtrnáctém místě a místa pro play-off se jí začínají pomalu, ale jistě, vzdalovat. Se čtyřiadvaceti body ztrácí Senators na postupovou osmičku už osm bodů. A ztráta se v poslední době každým zápasem prohlubovala. Ottawa sice dokázala zastavit sérii sedmi proher v řadě výhrou na ledě Islanders, ale minulé dva zápasy už zase prohrála a ani nedala gól.

4:30 San Jose Sharks - Carolina Hurricanes

San Jose se zatím prezentuje v této sezoně celkem nevyrovnanou formou, ale zatím mu to stačí na umístění v osmičce nejlepších týmů Západní konference. Třicet bodů řadí Sharks na západě právě na osmí místo. San Jose si však nemůže dopustit nějaké větší bodové ztráty, protože má za sebou týmy, které mu dýchají na záda. Calgary a Anaheim jsou za ním jen vinou horšího skóre. Minulé dva zápasy San Jose prohrálo. Nestačilo na Tampu ani Washington.

Carolina zatím v šestadvaceti zápasech vybojovala o tři body méně než její dnešní soupeř a patří jí ve Východní konferenci nepostupová jedenáctá příčka. Nahoru to ale Carolina stále nemá daleko, rozestupy nejsou na východě příliš velké. Rangers, kteří drží poslední postupovou příčku mají jen o pět bodů více. Pokud chtějí ale Hurricanes tento deficit dohnat, musí začít vítězit, což se jim v poslední době moc nedařilo. Prohráli tři z posledních čtyř utkání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.