bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prodlouží Marner v Torontu? Zatím ne, tvrdí jeho agent

10. ledna 2019, 13:35

Petr Sumbal

Je nejproduktivnějším hráčem Toronta. Taky jeho nejlepším střelcem. Budoucnost Mitche Marnera v organizaci Maple Leags je kvůli končící smlouvy nejistá. O nové smlouvě totiž zatím vůbec nejedná, dle hráčova agenta by rokování měla začít až po skončení sezóny.

Marner bude po skončení sezóny chráněným volným hráčem, takže Toronto bezprostřední obavy ze ztráty svého klenotu mít nemusí. Čeká ho ale pořádně perné léto, protože novou smlouvu musí vyřešit také s další hvězdou Austinem Matthewsem a pro oba bude muset vyčlenit pořádný balík.

Proč vlastně Marner nechce o dřívějším jednání než v letních měsících ani slyšet? „Chce se soustředit výhradně na tuto sezónu,“ zní oficiální verze z úst útočníkova agenta Darrena Ferrise, kterou cituje web The Athletic.

Pravda je ale jinde. V zámoří se má za jistou věc, že Marnerův vyjednávací tým vyčkává z jediného důvodu, a ten byl vlastně již v tomto textu zmíněn výše. Austin Matthews. Prvně má podepsat smlouvu on, až pak případně Marner, takový je plán. Jednadvacetiletý Kanaďan chce mít prostě jistotu, že se upíše konkurenceschopnému týmu, se kterým bude moci usilovat i dál o ty nejvyšší mety, a to by bylo bez Matthewse na soupisce samozřejmě těžší.

To je ostatně také důvodem, proč Marner dle spekulací zámořských expertů neuslyší na šestiletou smlouvu na osm až devět miliónů dolarů, kterou se mu má Toronto chystat nabídnout. Čtyřka draftu z roku 2015 prý bude chtít spíš kratší kontrakt, ideálně délky čtyř let, aby měla jistotu, že za pár let nebude součástí týmu bez ambicí.

Vše bude tedy odvislé od toho, jakou smlouvu podepíše Toronto s Matthewsem, podle toho se zařídí i Marner. Kromě těchto dvou ofenzivních zbraní navíc bude končit smlouva dalším deseti hráčům, takže bude mít management Toronta opravdu co dělat, aby tým poskládal do platového stropu.

Marner v této sezóně zatím nastoupili do dvaačtyřiceti utkání, v sestavě Leafs tedy nechyběl ani jednou. S pětapadesáti body a patnácti brankami je v Torontu lídrem a celkově mu patří osmé místo v kanadském bodování NHL. V minulé sezóně Marner vyhrál bodování Toronta s devětašedesáti body.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.