bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Profesionální týmy mohou otevřít svá tréninková střediska, hlásí Ontario

8. května 2020, 16:53

Jiří Sameš

Profesionální sportovní týmy v Ontariu jsou velmi blízko k návratu zpět do akce. Provinční vláda Ontario totiž v pátek oznámila, že vydá nouzový příkaz, který umožní sportovcům trénovat v klubových střediscích.

Jedná se zde ale pouze o sportovce z profesionálních týmů, sídlících na území provincie Ontario.

Nouzový příkaz by měl zahrnovat kluby National Hockey League, dále potom NBA, MLB, MLS a CFL. Záleží však také na rozhodnutí jednotlivých soutěží, zda i ony dají těmto týmům zelenou. 

Amatéři či sportovci, kteří hrají v nižší profesionální lize, podobné povolení od Provinční vlády Ontario zatím nedostali. 

Sportovci se tedy mohou vrátit zpět do tréninkových středisek svého klubu za předpokladu, že dostanou svolení také od příslušné sportovní soutěže a navíc ještě budou dodržovat přísná hygienická opatření.

Samozřejmostí je odstup a trénink v malých skupinách. Kompletní účast týmu stále není možná. 

„S potěšením oznamuji, že počínaje dneškem bude v Ontariu povoleno znovuotevření tréninkových středisek profesionálních sportovních týmů," řekla v prohlášení ontarijská ministryně pro kulturu a sport Lisa MacLeodová.

„A to za předpokladu, že příslušná sportovní soutěž zavedla bezpečnostní opatření v reakci na COVID-19. Sportovci musí být v průběhu dobrovolného a individuálního tréninku v bezpečí," pokračovala.

„Opravdu moc se těšíme na období, kdy naši sportovci začnou znovu hrát. Už to snad nebude trvat dlouho," zmínila ještě mimochodem.

Na území provincie Ontario máme dva týmy nejlepší hokejové ligy, konkrétně Ottawa Senators a Toronto Maple Leafs.

20:03 AKTUALIZACE:

NHL zatím nejeví zájem, aby se otevřela tréninková střediska týmů. Hokejisté Senators a Maple Leafs mají tedy smůlu.

„Zatím to není možné. Ale jdeme správným směrem," poznamenal k celé věci zástupce komisionáře Bill Daly.

Situace by se možná mohla změnit v polovině května, plánuje se rozvolňování opatření ve státech Arizona, Kalifornie, Minnesota a Nevada. Všechno se ale mění každým dnem, každou hodinou...

Čtěte také:
→ NHL v Česku nezačne! Zápas mezi Bostonem a Nashvillem byl odložen

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.