bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prokletí Modrokabátníků nebere konce. Clarkson vydržel zdravý jen tři zápasy

5. března 2015, 11:20

Martin Zíta

Hokejový bůh má zřejmě hodně zákeřný smysl pro humor a letos jeho choutky odnáší Columbus. Blue Jackets se celou sezonu potýkají s početnou marodkou a zdá se, že navléct se do jejich dresu znamená rychlou stopku. David Clarkson, jenž se k týmu připojil 26. února, vydržel zdravý jen tři zápasy.

Jak ironické. Columbus k obchodu s Torontem, díky kterému do svých řad Clarksona získal, sáhl kvůli zcela pragmatickým důvodům. Na listině dlouhodobě nemocných se mu povalovaly velké peníze z kontraktu Nathana Hortona a tým z nepříliš silného trhu se rozhodlo raději převzít přemrštěnou smlouvu než házet peníze z okna za zraněného hráče.

Jak již ale bylo zmíněno, tento lišácký záměr vycházel jen tři zápasy. V duelu s Washingtonem si Clarkson poranil břišní sval a lékaři hovoří jasně – minimálně měsíc bez hokeje. To znamená jediné, do konce základní části se nejspíš nestihne dát dohromady a vzhledem k tomu, jak vypadá tabulka, pro něj sezona nejspíš skončila definitivně.

Dan Rosen z nhl.com takřka nevěděl, jak smůlu Columbusu i Clarksona okomentovat.

Absence kanadského útočníka není jedinou nepříjemností z columbuské marodky. Klíčový forward Brandon Dubinsky si z pátečního zápasu s Montrealem odnesl otřes mozku. Přestože se krátce po svém zranění vrátil do tréninkového zápřahu, zatím se neví, kdy bude moci znovu zasáhnout i do zápasu. 

Columbusu zkrátka v letošní sezoně nevychází opravdu nic. Nezbývá než vydržet do ročníku 2015/16 a počkat si, co talentovaná parta okolo Ryana Johansena předvede, pokud ji bude dopřáno i trochu hokejového štěstí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.