bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Promarněná volba? Pořádně jste mě neviděli hrát, brání se Strome

20. prosince 2018, 12:47

David Zlomek

Do Dylana Stromea vkládali fanoušci i celé vedení organizace Arizony Coyotes velké naděje. Jak by také ne, v draftu před třemi roky šel jako celkově třetí. Jenže na rozdíl od McDavida a Eichela, dvěma borci, kteří šli v draftu před ním, se ne a ne pořádně prosadit. Mnohými byl tak odsouzen jako propadák, promarněná volba. Strome se ale brání. Nevěří, že si takové označení zaslouží. Důvod je jednoduchý, zatím neměl pořádnou šanci se ukázat.

Arizona měla za sebou v létě 2015 další zpackanou sezonu, a tak se alespoň těšila na draft. Pomýšleli i na Connora McDavida, ale osud odvál tohoto generačního hráče do Edmontonu, aby pokračoval ve šlépějích Waynea Gretzkyho. Druhou volbu mělo Buffalo, a tak volili Coyotes až jako třetí. A ukázali na Stromea.

Jenže ten po třech letech strádání potřeboval změnu, letos na podzim tak přišla výměna s Chicagem, kde se mu zatím poměrně daří. Označení “propadák draftu” se ale pořád objevuje. Podle něj však není fér označovat tak někoho, kdo v NHL odehrál jenom šedesát zápasů.

„Vždyť jsem zatím neodehrál ani jednu celou sezonu,” odpověděl na toto téma s úsměvem na rtech. „Řekl bych, že je těžké hodnotit něčí kariéru, když zatím ani neměl šanci odehrát jeden celý rok.”

„Ale to jsou média, to je sport. Když jdete v draftu vysoko, přichází to s tím ruku v ruce," krčil rameny Strome. „Musíte bodovat, tak to je. První ale musíte hrát,” dodal s úšklebkem.

Loňskou sezonu strávil převážně na farmě, kde dominoval, když si v 50 zápasech připsal 53 bodů. Zapojil se také do koloběhu NHL, a to jednadvacetkrát. Vyprodukoval devět bodů. V letošním ročníku odehrál v Arizoně před výměnou 20 zápasů (3+3).

V dresu Blackhawks zatím stihl naskočit do 12 klání, kdy pětkrát skóroval a jednou nahrál. Jeho průměrný čas na ledě se zvýšil o přibližně dvě a půl minuty. I když přiznává, že je stále co zlepšovat, tak je vděčný za šanci uspět.

„Je rozdíl, když hrajete 12 minut, nebo 19, jak tomu bylo v posledních zápasech,” řekl Strome. „Je super mít trenérovu důvěru. Pořád pracuju na své obraně, moje statistika +/- není nejlepší, nejdůležitější jsou ale výhry. Co se týče mé hry, mám radost. Nikdy ale nemůžete být spokojení. Stále mám co zlepšovat. Líp využívat šance a zlepšit vhazování, to hlavně.”

John Chayka, generální manažer Arizony, se po obchodu s Chicagem vyjádřil v tom smyslu, že Stromeovi dala organizace dost času na prosazení se. Za tři roky mu prý dali veškeré prostředky a možnosti k tomu, aby se stal takovým hráčem jako před ním vybraná hvězdná dvojice McDavid a Eichel.

„Opakuji se, ale obviňovat někoho, že má špatnou kariéru, když ani neodehrál rok v NHL, nedává smysl,” vyjádřil se mladý útočník. „Musíte se soustředit na hokej a zlepšovat se každým dnem. Někdy vyplave nová příležitost, kterou musíte vzít. O to se teď v Chicagu snažím,” zakončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.