bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prosadí se konečně? Fleury dostal od Caroliny novou smlouvu

17. července 2019, 5:07

Šimon Rogner

Za sebou má téměř devět desítek zápasů a stále čeká na svůj první gól v NHL. A přestože by ho obránce Haydn Fleury bezpochyby rád vstřelil, více se bude soustředit na to, aby si svými výkony řekl o stabilní místo v sestavě Hurricanes. Sedmička draftu z roku 2014 ho v prvním týmu stále nemá, více než dost prostoru se ukázat však bude mít v příští sezóně. S klubem totiž podepsal novou roční smlouvu na 850 tisíc dolarů. Prosadí se konečně?

Když si ho Carolina během výběru nováčků před pěti lety z celkové sedmé pozice vybírala, vkládala do něj velká očekávání. U obránců je však cesta do NHL mnohem strnitější a složitější než u útočníků a Fleury je toho ukázkovým příkladem.

Ne že by si třiadvacetiletý zadák v nejlepší lize světa nezahrál – v sezóně 2017/18 nastoupil do 67 utkání –, v uplynulém ročníku však stabilní pozici neměl. Na farmu se v průběhu sezóny podíval celkem sedmkrát (odehrál 28 zápasů), nějakou dobu strávil s otřesem mozku na marodce. V NHL nakonec zapsal jen 20 zápasů.

Větší roli tak dostal alespoň v play off, když se zranili Calvin de Haan a Trevor van Riemsdyk, a nastoupil do posledních šesti duelů včetně celého finále konference proti Bostonu. Po vyřazení se ukázal v play off AHL, když v dresu farmy Charlotte v 11 střetnutích nasbíral šest bodů.

Carolina by rodáka z provincie Saskatchewan ráda dostala do stabilní pozice v defenzivních řadách co nejdříve, v týmu však panuje velká konkurence. Dougie Hamilton, Justin Faulk, Jaccob Slavin a Brett Pesce mají své pozice zaručené a na zbývající dvě místa zbývají čtyři kandidáti.

Zraněný van Riemsdyk zřejmě nestihne začátek sezóny, takže o pozici v prvním týmu se budou rvát Fleury, jednadvacetiletá třináctka draftu z roku 2016 Jake Bean a nově příchozí Gustav Forsling. Toho Hurricanes získali v červnu v rámci výměny de Haana do Chicaga a rovněž se v úterý upsal k ročnímu kontraktu na 874 tisíc. Na rozdíl od Fleuryho má však dvoucestnou smlouvu.

Je důležité zmínit, že oba dva budou muset v případě odeslání na farmu projít listinou volných hráčů (waivers) a dá se předpokládat, že by ani jeden nemusel projít bez zájmu ostatních klubů. Carolina tak s nimi jednoznačně počítá do prvního týmu, ať už v pozici v sestavě, nebo na tribuně v roli zdravých náhradníků.

To ve vyjádření pro klubový web potvrzuje také generální manažer Hurricanes Don Waddell: „Haydn se během každé ze svých třech sezón v naší organizaci zlepšil. Máme z jeho vývoje radost a doufáme, že se stane stabilním článkem naší sestavy. Gustav je talentovaným, mladým obráncem. Během svého působení v NHL ukázal slibné výkony a očekáváme, že bude svém vývoji pokračovat.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.