bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První derby, gól i vítězství. Subban neslezl z ledu, děkovala mu i Vonnová

18. října 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

Ač má ve sbírce Norrisovu trofej pro nejlepšího beka NHL, asi málokdo by od P.K. Subbana očekával precizní defenzívu, ba dokonce lekce z obranné činnosti. Přesně to přitom třicetiletý Kanaďan ukázal ve svém prvním derby s NY Rangers, když se zásadně přičinil o fakt, že hosté nevyužili jedinou přesilovku, a poté vycvičil Brendana Smitha.

Věděli, že tentokrát už musí.

Že už nutně potřebují poprvé v této sezoně zvítězit. Nemohli si dovolit další krach, či hůř šokující ztrátu vedení. Vždyť minule se už halou Prudential Center neslo mohutné „Hynes ven.“

Ambiciózní klub z New Jersey se navíc postavil proti největšímu rivalovi, s nímž svedl už řadu památných bitev. O to větší výzvou bylo v noci ze čtvrtka na pátek konečně neklopýtnout. Povedlo se – i díky prvnímu bodu Jacka Hughese či premiérové trefě Subbana.

Ještě než v závěrečné minutě třetí třetiny neotřelým, leč tuze efektivním způsobem obral o puk Smitha a poslal kotouč přes celé kluziště do opuštěné branky Blueshirts, řádil štědře placený zadák v oslabení. Proti newyorskému přesilovkovému komandu odehrál téměř sedm minut, prakticky neslezl z ledu.

Pro Devils byl Subban nepostradatelný, celkem odehrál 26 minut a 52 sekund, jeho nový tým na něj tak naléhavě ještě nespoléhal. Bývalá opora Nashvillu a Montrealu excelovala, byla aktivní na obou koncích kluziště, vyvarovala se zásadních chyb. Subban zakončil mač s devíti střelami, dvěma plusy v „tabulce pravdy“, jedním hitem a jedinou ztrátou kotouče. Vládl pokročilým statistikám jako CF% či  xGF%.

„Byl to především skvělý týmový výkon, všichni jsme tvrdě makali, rvali se o každý puk. Plnili jsme, co jsme měli, šli jsme za vítězstvím. Zasloužili jsme si ho,“ říkal poté se síťovanou černou kšiltovkou v kabině New Jersey. „Máme tady hodně nových tváří, ale naše hra snesla přísné měřítko,“ dodal.

Premiérovou výhru si osladil prvním gólem a jeho snoubenka, americká superstar Lindsey Vonnová, na twitter s nadšením psala: „Vše, co jsem chtěla k narozeninám, byl gól. Díky, lásko.“ Jen pro doplnění, bývalá fenomenální lyžařka dnes slaví pětatřicetiny.

Subban si po vstřelené brance oddechl, úleva byla z jeho gest přímo hmatatelná. V New Jersey se neuvedl, jak by si přál. Hrál málo, nebyl produktivní, mužstvo prohrávalo. To před třemi lety u Predators začal ve velkém stylu, prosadil se hned při premiéře, už v osmé minutě se trefil v přesilovce a pomohl k výhře nad rivaly - chicagskými Blackhawks.

Mimochodem, svůj úplně první trefu v NHL dal Subban až v partii číslo 18. Shodou okolností rovněž ve střetnutí tradičních soků - Canadiens tehdy hráli s bostonskými Medvědy. Jako by měl tenhle extrovertní borec na velké mače čich a dokázal se v nich vybičovat k maximálním výkonům.

Fanoušci Devils by nicméně jistě uvítali, kdyby si další parádní představení neschovával až na 30. listopadu, kdy opět nastoupí proti Jezdcům z Manhattanu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.