bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První útok Bostonu řádil, čtyřgólový Bergeron psal klubovou historii

7. ledna 2018, 12:00

Jiří Lacina

Ledva přepsal Patrice Bergeron jeden milník, zapsal se do historie podruhé. Dvaatřicetiletý defenzivní centr si připsal v sobotu v noci pět bodů za čtyři góly a jednu asistenci! Nejprve překonal hranici 700 bodů v NHL, krátce nato se čtyřgólovým večerem zapsal také do klubové kroniky, neboť vyrovnal rekord Bruins v počtu branek nastřílených jednotlivcem v jednom zápase.

Bergeron se na demolici Caroliny v poměru 7:1 nepodílel sám. Zdatně mu sekundovali především parťáci z první lajny. Na všechny čtyři góly mu nahrával Brad Marchand (0+4), u třetí a čtvrté branky figuroval jako asistent rovněž David Pastrňák, který přidal v první části hry třetí gól večera.

„Jedna z těch nocí, kdy vám to tam padá,“ řekl Bergeron, který se stal šestnáctým hráčem v dějinách Bostonu Bruins se čtyřmi góly v jednom utkání. „Naposledy se mi to povedlo, když mi bylo šestnáct. Popravdě nevím, co si o tom mám myslet.“

K dosažení 700 bodů potřeboval útočník Bostonu bodovat třikrát, což se mu podařilo už v první třetině, kde dvakrát skóroval a jednou nahrával. Pro hosty z Caroliny to byla pořádně horká perioda. Zejména pro brankáře. Domácí po ní měli skoro dvakrát tolik branek (5), než si zapsali hostující gólmani Cam Ward a Scott Darling úspěšných zákroků (dohromady 3).

To byl velmi dobrý začátek na tým, který hrál první utkání po čtyřech dnech. „Byli jsme hladoví po hokeji,“ vysvětlil obránce Torey Krug. Ve druhé třetině přidal Bergeron další dva zásahy a stal se prvním Medvědem od Davea Andreychuka, který nastřílel v jednom utkání čtyři góly. Jeho předchůdce je nasázel 28. října 1999 do sítě Tampy Bay.

Andreychuk nestrávil v Bostonu moc času, odehrál zde jen 63 zápasů. Dnes je ale za 1338 bodů (640+698) v 1639 zápasech členem Hokejové síně slávy. Je vysoce pravděpodobné, že Patrice Bergeron, trojnásobný držitel Frank Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL a dvojnásobný vítěz olympijských her, se jednou po skončení kariéry dočká stejného ocenění.

„Nejde jen o tuhle noc, je to tak každý večer. Odvádí toho pro tenhle klub strašně moc,“ pochválil spoluhráče slovenský veterán Zdeno Chára.

Noviny v Bostonu připomínají, že svůj první hattrick v NHL nastřílel Bergeron 11. ledna 2011. V témže roce pak Boston vyhrál zatím poslední klubový Stanley Cup. Po skoro sedmi letech zaznamenal stejný hráč druhý hattrick v kariéře, okořeněný čtvrtou brankou navíc. Je to snad pro Bruins dobré znamení, pokud jde o výhled do pohárových bojů?

„To už je příběh pro další dny,“ píše server Bruins Daily.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.